Mardin'de Çocuklara Fotoğraf Eğitimi

Mardin'de, 2 bin 400 çocuğa fotoğraf eğitimi verilecek.

Mardin'de, 2 bin 400 çocuğa fotoğraf eğitimi verilecek.

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Müdürü Gani Tarkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabancı Vakfı'nın desteğiyle ziyarete açtıkları "Seyreyle Ara Güler Mardin'de Sergisi" kapsamında düzenlenen çocuk eğitimlerine devam edildiğini belirtti.

Tarkan, yapılan eğitimlere katılan 7 ile 14 yaş arasındaki çocukların, fotoğraf sanatı aracılığıyla yeni bir bakış açısı kazandığını ve fotoğraf teorisine ilişkin bilgiler de edindiğini kaydetti.

Kent merkezinde, 2 bin 400 çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Tarkan, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Kasım 2011'de ziyarete açılan ve Mayıs 2013 tarihine kadar uzatılan "Seyreyle Ara Güler Mardin'de Sergisi" kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullardan gelen öğrencilerimiz bu eğitimlere katılıyor. Öğrencilerimize interaktif teknikler kullanılarak, sergi gezisini içeren fotoğrafa nasıl bakacakları ve Ara Güler'in fotoğraflarını nasıl yorumlayacaklarına ilişkin eğitim programları veriliyor. Bu eğitim programlarımız, 16 Nisan 2013'e kadar devam edecek. Sabancı Vakfı sponsorluğunda yürütülen eğitim programlarımıza 2 bin 400 öğrencinin katılmasını bekliyoruz."

Muhabir: İbrahim Sincar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: