Mardin'de din görevlilerine fıkıh dersleri veriliyor

Mardin Müftülüğü din görevlilerine yönelik bahar seminerleri başlattı. 3 ay sürecek olan seminerlerde mukayeseli fıkıh...

Mardin Müftülüğü din görevlilerine yönelik bahar seminerleri başlattı. 3 ay sürecek olan seminerlerde mukayeseli fıkıh ve fıkıh usulü dersleri okutulacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, Mardin Müftülüğü tarafından 2008 yılından beri din görevlilerinin özellikle kıraat hususunda hedeflenen seviyeye ulaşabilmeleri için, çeşitli seminerler verildiğini belirterek, gönüllülük esasına dayalı seminerlerde din görevlilerine Mukayeseli Fıkıh ve Fıkıh Usulü Dersleri okutulduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Seminer boyunca katılımcılara İbni Rüşd’ün ‘Bidayet’ül- Müctehid’, Fıkıh Usulünde ise Zekiyuddin Şaban’ın ‘Usulü’l-Fıkhı’l- İslami’ isimli Arapça kitapları ders kitabı olarak okutulduğunu kararlaştırıldığını belirten Çoşkun” Mardin müftülüğü ve Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi dekanlığı arasında yapılan işbirliği neticesinde Öğretim Üyesi Dr. M. Ata Deniz tarafından verilen dersler İl Müftülük binasında yapılmaktadır. Görevlilerin katılım oranı en yüksek seviyeye ulaşmış bulunmaktadır. Yapılan planlamaya göre, daha sonraki programlarda Hadis Usulü ve Hadis Tarihi, tahric dersleri, Tefsir Usulü ve Tefsir Tarihi, Kelam, hitabet, faraiz vb. illim dallarında kaynak eserler konunun uzmanı öğretim üyeleri tarafından okutulacaktır. Amacımız iyi eğitimli din görevlileri yetiştirmektir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: