Mardin’de Eğitim Seferberliği Başladı

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü, 2012-2013 eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi ve önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaların planlanması...

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü, 2012-2013 eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi ve önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaların planlanması amacıyla toplantı düzenledi.

Mardin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun başkanlığında Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Denetmenleri Başkanı Eyüp Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Eğitim öğretimde başarı seviyesini yükseltmek için en büyük sorumluluğun eğitim yöneticileri olarak kendilerinde olduğunu vurgulayan Mardin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, başarmak hususunda kesin bir inancı olan ve bunu gerçekleştirebilmek için gayret gösteren okul müdürlerinin öncülüğünde özelde okulların genelde ise Mardin’in başarı seviyesini yukarılara taşımanın sanıldığı kadar zor olmadığını ifade etti. Kuntoğlu, “Mardin’in merkezi sınavlarda istenen yerde değildir. SBS, LGS ve LYS sınavlarının son üç yılı kapsayacak şekilde ayrıntılı bir analizinin yapılması için bütün okul müdürlerinin okullarıyla ilgili bilgi ve istatistikleri elektronik ortamda hazırlayacak ve bize ulaştıracak. Bu analizlerin hassasiyetle değerlendirileceğiz. Ortaya çıkan verilerin başta eğitim yöneticileri olmak üzere, öğretmenler ve uzman kişilerle incelenerek raporlar hazırlanacak ve bu raporlar ışığında gerekli görülen çalışmalara başlatacağız. Mardin’de yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri başlığı altında bütün okul müdürlerinden rapor hazırlamalarını istiyorum. Ağustos ayı içerisinde Mardin’de bir Eğitim Çalıştayının düzenleyeceğiz. Ders ve sınav başarısını arttıracak, veli okul işbirliğini sağlayacak projeler üretilmesini ve milli eğitimin ilgili birimlerine ulaştırılmasını istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Yıl boyunca yapılacak etkinlikler, hazırlanacak projeler, ders ve sınav başarılarının da içinde yer alacağı bir okul karnesi uygulamasını başlatacakların anlatan Kuntoğlu, "Verimli bir öğretim sürecinin gerçekleşebilmesi ve istenen başarının yakalanabilmesi için okulların fiziki ortamları da önemlidir. Tatil döneminde okullarımızın ihtiyaç duyduğu bakım, onarım, yenileme ve boyama işlerinin yapılması için çalışma başlattık. İhtiyaç duyan okulların kendilerine talepte bulunmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: