Mardin'de Engelliler Haftası Etkinlikleri

Mardin Engelliler Derneği, İl Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda engelliler...

Mardin Engelliler Derneği, İl Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda engelliler için etkinlikler düzenledi. Cemil Tutaşı Eğitim ve İş Okulu engelli öğrencisi Mehmet Ete, öğretmenine evlenme teklif etti.

Şehir stadında yapılan etkinlikte Ete'nin öğretmeni Hilal Göker öğrencisini kırmayarak evlenme teklifini kabul etti. Öğrenci Ete ise cebindeki yüzüğü çıkarınca Engelliler Derneği Başkanı Hasan Anuk ve İl Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Kuzu tarafından formalite nişan kurdeleleri kesilerek öğrenci ve öğretmenin nişanı yapıldı. Nişandan sonra bir konuşma yapan öğretmen Hilal Göker, "Bana da bir sürpriz oldu hiç haberim yoktu. Biz onunla evlenmeye karar verdik bakalım. Tabiki burada amaç öğrencilerimizi mutlu etmek için engelliler haftasında böyle bir şeye evet dedik yani" dedi.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE’DE 9 MİLYON ENGELLİ VAR"

Mardin Engelliler Derneği Başkanı Hasan Anuk da, "10 ve 16 Mayıs bildiğiniz gibi engelliler haftası, haftamızın sonuna geldik değerli müdürümüz Mustafa Kuzu’nun bize bu güzel etkinliği sağladı. Burda bulunan engelli arkadaşlarımız bir günde olsa spor yapma imkanı sağladılar. Herkes şunu iyi bilmelidir ki bir gün engelli olma adayıdır. Tabi ki istemiyoruz kimsenin engelli olmasını çünkü Türkiye’de 9 milyona yakın engelli var. Biz yeterince Türkiye’yi aştık, ondan dolayı da Allah kimseyi engelli yapmasın. Herkese engelsiz yarınlar diliyorum" diye konuştu.

"Herkesin bir engeli adayıdır" diyen İl Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Kuzu, "Engelliler haftası etkinlikleri çerçevesinde biz nasıl bir katkı sunabiliriz diye düşündük. Biz sporda engel yoktur düşüncesinden yola çıkarak şehir stadımızda çeşitli okullarımızda özel eğitim gören çocuklarımızı buraya getirdik. Farklı sportif istasyonlar kurarak antrenörlerimiz eşliğinde onlara spor yaptırıyoruz. Onları topluma kazandırmak istiyoruz. Her insan bir engelli adayıdır. Bunu herhangi bir engelli olmayanın idrak etmesi adına böyle bir etkinlik düzenledik. Bundan sonrada engelliler için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Engelli öğrenciler statta spor çalışmaları yaptıktan sonra sevinçlerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: