Mardin'de Haberleşme Ve Enerji Nakil Hatları Hırsızlığı Operasyonu

MARDİN (AA) - Mardin ve ilçelerinde haberleşme ve enerji nakil hatları hırsızlarına yönelik Kızıltepe'de düzenlenen operasyonda 9 kişi yakalandı. 

Mardin ve ilçelerinde haberleşme ve enerji nakil hatları hırsızlarına yönelik Kızıltepe'de düzenlenen operasyonda 9 kişi yakalandı. Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kızıltepe ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Mardin ve ilçelerinde haberleşme ve enerji nakil hattı hırsızlıklarına yönelik yapılan "Planlı İstihbari Planı" kapsamında 8 Ocak 2014 tarihinde saat 06.00’dan itibaren Kızıltepe ilçe merkezinde ikamet eden 9 zanlıya 9 ayrı adreste arama yaptığı belirtildi. Açıklamada, yapılan arama kapsamında olay şüphelisi olarak D.B., İ.İ., İ.P., V.D., K.G., Y.E. ve H.K. isimli zanıların gözaltına alındığı aramalarda, 1 adet ruhsatsız avtüfeği, 400 kilogram bakır kablo, 42 kilogram NYY orta gerilim kablosu, 2 adet demir kesme makası ve bir adet cep telefonu ele geçirildiği belirtildi. Zanlıların yurt dışına çıkma yasağı ile adli kontrol kararı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: