Mardin'de ihale operasyonu

İhalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen 27 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Mardin'de hastane ve okullardaki kömür ihalelerine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında müteahhit, okul müdürleri ve hastane yöneticilerinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, okullar ve hastanelerde yapılan başta kömür olmak üzere çeşitli ihalelere fesat karıştırıldığını belirleyerek, şüphelileri teknik izlemeye aldı. Yaklaşık 6 ay süren takiple birlikte yapılan ihalelelerın evrakı da incelendi. Evrakta usulsüzlük belirleyen polis, eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek aralarında başhekim, hastane müdürü, okul müdürleri, yardımcıları ve kömür firması yetkililerinin de yer aldığı 27 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili olarak 80 kişinin ifadesine başvurulurken 12 kişi ise aranıyor.

Reklam
Reklam

Şüphelilerin, çok sayıdaki okul ihalesine fesat karıştırdıkları, ihaleleri kimin alacağını önceden kararlaştırdıkları, ihale fiyatlarını yüksek tutarak kamuyu zarara uğrattıkları, kendi adamları dışındakilerin ihalelere girmelerini engelledikleri ve kamu görevlilerine rüşvet verdikleri ileri sürüldü. Sorgulamaları tamamlanan 27 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz