Mardin'de İş Bırakma Eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Mardin Karayolu Parkı'nda bir günlük iş bırakma eyleminde bulundu.KESK’e...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Mardin Karayolu Parkı'nda bir günlük iş bırakma eyleminde bulundu.

KESK’e bağlı sendika bileşenlerinin katıldığı eylemin gün boyunca süreceği belirtildi. KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Mehmet Can Yıldız, "Gezi Parkı'nda yer alan ağaçların sökümüne karşı tutulan nöbete yapılan vahşi saldırı ile başlayan süreç, bugün halkın demokratikleşme ve özgürlük talepleri ile buluşmuş ve onun simgesi olmuştur. Taksim’deki son yeşil alanın rant getirecek bir projeye kurban edilmesine karşı başlayan direniş, iktidar tarafından şiddet kullanılarak bastırılmak istenmiştir, hoyratça güç gösterisi direnişin ülke çapına yayılmasına ve büyümesine neden olmuştur. Halkımızı da bu süreci hak ve özgürlüklerimiz lehine genişletecek bir biçimde örgütlü davranmaya ve mücadeleye davet ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Grup Hatay’da yaşamını yitiren Abdullah Çömert için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: