Mardin’de Karakola Saldırı: 1 Şehit, 1 Yaralı

Mardin'de teröristler tarafından uzun namlulu silahlara jandarma karakoluna yaptığı saldırıda 1 asker şehit oldu, 1...

Mardin'de teröristler tarafından uzun namlulu silahlara jandarma karakoluna yaptığı saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Çatışmada 2 terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ömerli ilçesine 24 kilometre mesafede bulunan Ünsallı Jandarma Karakol Komutanlığı'na sayıları tespit edilemeyen bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Ünsallı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay İlker Düzova şehit olurken, Üsteğmen Alper Ferdi Tanrı ise yaralandı. Çatışmada 2 terörist de silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Yaralı Üsteğmen Alper Ferdi Tanrı, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yapılan ilk tedavisinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Çatışmanın devam ettiği Ünsallı köyüne Ömerli ve Mardin'den takviye askerler sevk edildiği belirtilirken, teröristlerin bulunduğu bölgenin karadan ve havadan kuşatıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: