Mardin'de Obeziteye Karşı Yürüyüş Yapılacak

Mardin'de Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde obeziteye dikkat çekmek için 7 dilde hazırladıkları dövizler ile yürüyüş düzenleyecek.

Mardin'de Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde obeziteye dikkat çekmek için 7 dilde hazırladıkları dövizler ile yürüyüş düzenleyecek.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nureddin Özdener, yaptığı açıklamada, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Yenişehir Semti Karayolları Parkı'nda Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 7 dilde "harekette bereket var" sloganıyla yürüyüş ve çeşitli spor etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.

Mardin halkını yürümeye davet ettiklerini, tüm dünyada hızla artan obezitenin yaşam kalitesini düşüren çok faktörlü kronik bir hastalık olduğunu, obezite ile mücadelede, bireysel mücadelenin yanı sıra kurumsal mücadelenin de önem kazandığını vurgulayan Özdener, bu kapsamda kurumsal düzeyde çok sektörlü yaklaşımla gerekli önlemlerin alınmasının zorunlu bir hale geldiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı tarafından, ülkede görülme sıklığı giderek artan obezitenin önlenmesine yönelik bilimsel ve politik kararlılığın oluşturulması ve sektörler arası faaliyetlerin güçlendirilmesi amacıyla Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı'nın hazırlandığını ifade eden Özdener, şöyle konuştu:

"Programın amacı, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, çocuklarımızı ve gençlerimizi etkileyen bu hastalıkla etkin şekilde mücadele etmek, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırarak bireylerin yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmektir. Böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların görülme sıklığını azaltmaktır. Program etkinlikleri çerçevesinde 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde yürüyüş düzenlenecek. Sağlıklı beslenmede halkta farkındalık ve bilinç yaratmak için meyve ve su dağıtımında bulunacağız."

Özdener, çalışmaların bu etkinlikle sınırlı kalmayacağını, sağlıklı bir yaşamı tüm halka benimsetecek çalışmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Sincar / Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: