Mardin’de 'orff Schulwerk İle Varoluş Ve Bütünselliğe Yolculuk Dönüş' Projesi

Mardin'de, Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen “Orff Schulwerk ile Varoluş ve Bütünselliğe...

Mardin'de, Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen “Orff Schulwerk ile Varoluş ve Bütünselliğe Yolculuk' adlı atölye çalışmaları tamamlandı.

Düzenlenen atölye çalışmasına, çeşitli yaş gruplarından çocuklar ve çocuklara eğitim veren öğretmenler katıldı. Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği öğretmeni Nurhan Öktem, projenin amacının çocukların dil, hareket, müzik, oyun ve dans çalışmalarını oluşturmak olduğunu söyledi. Öktem, "Tekerlemelerle ritim çalışması, beden perküsyonu ve çalgılıma, nesnelerle ritim çalışmaları, hareket ve dans, müzik ve dans, müzikli kavramları içeren müzikli oyunlar, doğaçlama, buluş ve bireysel yaratıcılık, müzikal formlar, müziği düzenleme ve şarkılar yer vererek çocukların yaz tatilini sanatsal faaliyetler içirişinde geçirmesini amaçlıyoruz. Bu çalışmayla birlikte katılımcılar kendilerini özgürce ifade etmeyi bireysel farklılıklarını, gurup çalışma dinamiğini, birlikte, şarkı söylemenin, bir ürün ortaya koymanın hazını yaşadılar. Bu çalışmanın en güzel taraflarından biri ise hemen hemen her yaş gurubundan katılımcının bu üretim içinde yer alması ve kendi bilgisi birikimi ve becerisi kadar çalışmaya ve ürüne katkıda bulunmasıydı” dedi.

Reklam
Reklam

Beş gün süren çalışmanın sonunda Mardin Müzesi sergi salonu avlusunda mini bir konser gerçekleştirildi. Konseri öğrenci velileri ve o sırada müzeyi gezen konuklar izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: