Mardin'de ÖSS sonrası 3 gözaltı

MARDİN (İHA) - Mardin ve Kızıltepe İlçesi'nde Pazar günü yapılan ÖSS'de kopya çekmek isteyen 3 kişi gözaltına alındı.

Mardin Valiliği'nden alınan bilgilere göre, İstasyon Mahallesi'nde bulunan 75.Yıl İMKB İlköğretim Okulu'nda sınava giren Abdulkadir Tahran (15) ayağına bağladığı cep telefonunu içeri sokmayı başardı. Ancak telefonunun sesini kısmayı unutan Tahran, cep telefonuna gelen mesaj üzerine salon yetkilileri tarafından fark edildi. Polise teslim edilen Tahran, yaşının küçük olması sebebiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Öte yandan Kızıltepe İlçesi'nde de, girdiği sınavdan saat 11.00 sıralarında çıkan ve Tarım İlçe Müdürlüğü binası ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu arasındaki sokakta el yazısı ile yazılmış üç sayfalık sınav soruları ile yakalanan Şeyhmus Timur (19), ekipler tarafından gözaltına alındı. Araştırmalar sonucu Timur'a soruları çözmede yardımcı olduğu iddia edilen Sedat Galeri de gözaltına alındı.

Polis yetkilileri, Timur'un ifadesinde, akrabasını beklerken, tanımadığı bir şahıstan kendisine Kızıltepe Lisesi'ne götürmesi karşılığında soruları aldığını söyledi. Olayla ilgili tahkikata başlanırken Kızıltepe'de sınava giren öğrenci ve velilerinin tedirgin oldukları belirtildi. Kızıltepe Atatürk İlköğretim Okulu'nda sınava giren öğrencilerden Mehmet Kasım Yıldırım, yetkililerden bu konuda bir açıklama yapılmasını istediğini söyledi.