Mardin’de Sağlıkta Yaşanan Değişim Ve Sağlık Sorunları Masaya Yatırıldı

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği, Mardin Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı tarafından düzenlenen toplantıda Mardin’de...

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği, Mardin Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı tarafından düzenlenen toplantıda Mardin’de sağlıkta yaşanan değişim ve sağlık sorunları masaya yatırıldı.

Sağlık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kamu Hastaneleri Birliği Mardin Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü, Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş, Halk Sağlığı Müdürü Nurettin Özdener katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin’de son yıllarda sağlık alanında önemli değişimlerin yaşandığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Mardin’deki sağlık alanında yaşanan değişim hakkında bilgi veren Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü ise 2013-2014 yılı Mardin sağlık hizmetlerinde kaliteli hizmet vermek için yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Mardin’de 2011 yılında bin 449 hasta başka hastanelere sevk edildiğinin bilgisini veren Döğücü konuşmasına şöyle devam etti.” En fazla kardiyoloji alanında sevklerin yaşandığını tespit ettik. Biz bu alanda çalışma başlattık. Gerekli doktor ve ünite desteğini artıracağız. Devlet hastanesinin acil servisini genişletmek için proje hazırladık. Kadın Doğum hastanesi ek binası Şubat ayında hizmete girecek. 2013 ve 2014 yılında Mardin’de sağlıkta değişim rüzgârları esecek. Hastaya merhamet, sevgi ve saygı ölçüsünde yaklaşacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren bölgemizde uluslararası alanda sağlıkta hizmet vermek için kolları sıvadık.” şeklinde konuştu

Toplantıda ayrıca Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş ve Halk Sağlığı Müdürü Nurettin Özdener, Mardin’de sağlık alanında yapılan hizmetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: