Mardin'de Stk-Kamu Diyaloğu Toplantısı Yapıldı

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile Mardin Valiliği tarafından Mardin'de, STK-Kamu Diyaloğu Toplantısı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile Mardin Valiliği tarafından Mardin'de, STK-Kamu Diyaloğu Toplantısı düzenlendi.

Erdoba Babil Oteli'nde 2 gün süre ile devam edecek olan toplantıya, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, ilçe kaymakamları, üst düzey yöneticiler ve çok sayıda dernek temsilcileri katıldı. Derneklere rehberlik amacıyla düzenlenen toplantıda, Mardin'de faaliyet gösteren dernekler, dernekler mevzuatı, proje döngüsü, ulusal ve uluslararası projeler konularında bilgilendirilecek ve dernek yöneticilerinin uygulamada karşılaştıkları sorunlar görüşülecek. Toplantıda bir konuşma yapan İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, şu anda 575 binin üzerinde derneğin bulunduğunu, derneklere üye olan vatandaş sayısının ise 7 milyon kişi olduğunu kaydetti. Mardin Valisi Turhan Ayvaz ise geçmiş dönemlerde, vatandaşların, memleketi karıştırmak için özellikle kurulmuş derneklerden korktuğunu şimdilerde ise tam tersinin yaşandığını kaydetti. Vali Ayvaz, "Nasıl ki partiler demokrasimizin vazgeçilmesi ise artık derneklerimizde demokrasimizin vazgeçilmezidir. Derneklerimiz halkımızın sesi soluğu olmuştur. Tarihi süreç içerisinde gerçekten derneklerden vakıflardan korkuyorduk. Vatandaşımız haklıydı 30-40 sene öncelerini düşündüğümüzde bu derneklerin vakıfların baktığımız zaman kökleri dışarıdaydı. Dışarıdan yardımlar alıyorlardı, memleketi karıştırmak için özellikle kurulmuş dernekler vardı. Hala günümüzde bunların icraatları yavaş yavaş ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: