Mardin'de Sürdürülebilir Turizm Projesi Toplantısı

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin'e gelen turist sayısı açısından 2014'ün geçen yıllara göre çok hareketli olduğunu belirtti. 

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin'e gelen turist sayısı açısından 2014'ün geçen yıllara göre çok hareketli olduğunu belirtti. Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında Valilik'te düzenlenen toplantıda konuşan Cengiz, yerli ve yabancı turisti memnun etmenin herkesin görevi olduğunu ve bunun için kollektif bir çalışmayı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Cengiz, şöyle konuştu: "Yönetenlerle yönetilenler, birlikte yönetecek. Bu, bir anlamda görüş alışverişi, istişare, danışma toplantısı. Görüş ve düşüncelerimizi, taleplerimnizi aktarmak için bu toplatıyı düzenledik. Mardin'e gelen turist sayısı bakımından 2013, 2012'ye göre iyiydi. 2013, 2012'yle kıyaslandığında yaklaşık yüzde 35 civarında bir büyüme yaşadık. Müzeler de bir ölçüdür. Mesela Deyrül Zafaran Manastırı, 110 bin ziyaretçi aldı. Kendileriyle görüştüğüm bazı esnaf vatandaşımız, bu yıl geçen seneye göre kazançlarında yüzde 50 ve satışlarında yüzde 35'lik bir artış yaşandığını dile getirdi. Esnaf arakadaşlarımız, bu sene gelen misafirlerimizin satın alma gücünün, geçen sene gelen misarfirlerden fazla olduğunu söyledi." Cengiz, turizmde yaşanan artış trendinin önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir, grafikte iniş ve çıkışların yaşanmaması gerektiğini, istikrarı beraber, işbirliği ve uyum içinde çalışmayla sağlayacaklarını kaydetti. Mardin'in çehresini ve turizmi geliştirecek çalışmalara değinen Cengiz, "Şehrimizin marka değerinin artmasında ciddi katkısı olacak. Tarihi dönüşüm Projesi devam ediyor. Birinci caddede sağlı sollu 640 dükkannın cephesini, Avrupa Birliği Projesi kapsamında esnafımızdan bedelini almadan değiştiriyoruz. Birinci Cadde, bambaşka bir havaya bürünüyor. Tarihi dokuya aykırı beton arme yapılar yıkılacak. Kasımiye Medresesi'nin müze olması yönünde TÜBİTAK'ın, 6 milyon TL maliyetinde bir projesi var. Yine proje bedeli 10 TL tutarında olan Mardin Kalesi'nin güçlendirme çalışmaları var" diye konuştu. Cengiz, değişik kurumlardan oluşturulacak kalabalık bir heyet tarafından esnafın yoğun bir şekilde denetleneceğini belirtti. Mardin'de turizmin geliştirilmesi konusunda esnafı dinleyen Cengiz, işverenlerden yanlarında çalışanlara tüm hak ve hukuklarını gözetmesini istedi. Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan da, Mardin'e gelen turistler açısından hem de onları karşılayanlar açısından var olan zihniyetin değişmesi gerektiğini söyledi. Esnafın sorunlarına değinen Bozan, şöyle konuştu: "Esnafın sorunlarını ancak kollektif bir yaklaşımla çözebiliriz. Burada belediyenin yerine getirmesi gereken asli görevleri var. Çözümü sivil toplum kuruluşlarıyla, esnafla ve vatandaşla birlikte çözüleceğine inanıyoruz. Esnafın, görüş, önerileri ve eleştirileri önemlidir"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: