Mardin'de "TEGV Yerel Gönüllü Toplantısı"

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, "İnsan hakları ve toplumsal barış konusundaki gelişmeler, çok doğru bir

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, "İnsan hakları ve toplumsal barış konusundaki gelişmeler, çok doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor" dedi.

Özinci, Mardin Hilton Garden İnn Otel'de düzenlenen TEGV Yerel Gönüllü Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik alanda çok ciddi adımlar atmasına rağmen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı'nca (UNDP) açıklanan insanı gelişme sıralamasında 90'ıncı sırada yer aldığını belirtti.

"Zenginleşmek gelişmişlik anlamına gelmez" anlayışının Türkiye'de yaygınlaşmaya başlandığını ifade eden Özinci, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Türkiye ekonomide istikrarlı bir şekilde büyüme kaydediyor. Şimdiden ilk 20 ekonomi içerisinde. Peki ilk 20 ekonomi içerisindeki Türkiye neden insani gelişimlik sıralamasında 90'ıncı sırada- Çünkü bu endekste ekonomik verilerin yanında sağlık ve eğitim gibi konularda düşük puandayız. Ancak insan hakları ve toplumsal barış konusundaki gelişmeler çok doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Hepimizin buna katkıda bulunması gerekir."

TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay ise geleceğe yapılacak en büyük yatırımın eğitim olduğunu belirtti.

Ülkenin önünde duran en önemli konuların başında eğitimin geldiğini vurgulayan Çağatay, "Ülkemizde birçok alanda ekonomik kalkınma gerçekleşti. Ama ekonomik kalkınma sadece milli gelirin büyümesi anlamına gelmiyor. Yani sadece sayısal parametrelerle olmuyor. Eğitim son derece önemli. Bu nedenle eğitime katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: