Mardin'de Toz Bulutu Etkisini Sürdürüyor

Mardin'de etkisini sürdüren toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor.

Mardin'de etkisini sürdüren toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor.

Mardin Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün başlayan ve halen etkisini sürdüren toz il merkezinin yanısıra Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde de hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar düştüğü gözlendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak'ın kuzeyi üzerinden gelen ve bölgede çok geniş bir alanda etkili olan toz bulutlarının son yıllarda 2-3 ayda bir tekrarlandığını belirterek bunun da halk sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Toz bulutunun hem çok geniş bir bölgeyi kapsaması ve uzun süreli olmasından ciddi sağlık riski oluşturduğunu belirten Dr. Derviş, her yaş grubunda etkili olarak ataklarla gizli astımı açığa çıkardığı, bu tür havalarda astım ve bronşit hastalarının, küçük çocukların ve yaşlıların tozlu havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Abdulhalim Çelik/İbrahim Sincar/Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: