Mardin'de yağan kar güzel görüntülere yolaçtı

Mardin’de kar yağışı nedeniyle güzel manzaralar meydana geldi. 7 bin yıllık tarihi kenti beyaza bürüyen...

Mardin’de kar yağışı nedeniyle güzel manzaralar meydana geldi. 7 bin yıllık tarihi kenti beyaza bürüyen kar nedeniyle tarihi evlerin güzel görüntüsü şehre eşsiz bir güzellik kattı.

Kar ve tipinin etkili olduğu Mardin’de, vatandaşlar günlük hayatlarını devam etmek için işlerine giderken, tarihi evlerin üstünde biriken karlar hoş görüntülere sahne oldu. Dinlerin ve dillerin şehri olan Mardin’de camileri ve kiliseleri süsleyen kar manzaraları, şehre ayrı bir güzellik kattı.

100 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Reklam
Reklam

Türkiye’de etkili olan yoğun kar yağışı, Mardin’de dün akşam saatlerinden itibaren kendisini göstermeye başladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu trafiğe kapandı. Mardin'in yüksek rakımlı ilçelerinden Savur, Derik, Dargeçit, Ömerli, Midyat ve Mazıdağı ilçelerinde kar yağışı sebebiyle 100 köy ve 70 mezranın ulaşım bağlantısının kesildiği belirtildi.

Mardin şehir merkezinde de etkili olan kar yağışı ve buzlanma sonucu şehir içi ulaşım trafiğe kapandı. Zincirsiz yola çıkan yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı. İşe gitmek zorunda kalan vatandaşlar ise servis araçları ve şehir içi minibüslerin çalışmadığı saatlerde duraklarda beklemek zorunda kaldı. Belediye ve Karayolları ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışması başlattı. Belediye ekipleri, ana caddeleri iş makineleri ile temizlerken, ara sokaklarda biriken kar sokağın ortasına atılarak erimeye bekletilmesi ise dikkat çekti. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ise trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını sağlıyor.

Reklam
Reklam

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının cumartesi gününe kadar devam edeceğini, yola çıkan sürücüleri, yanlarında zincir ve takoz bulundurmaları konusunda uyardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz