Mardin'de Yoksullukla Mücadele Toplantısı

MARDİN (AA) - Diyabakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bölgedeki yoksulluğun 100 yıllık ekonomik politikaların sonucu olduğunu söyledi.

MARDİN - Diyabakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bölgedeki yoksulluğun 100 yıllık ekonomik politikaların sonucu olduğunu söyledi. Yoksullukla Mücadele Derneği'nin Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlediği toplantıda konuşan Diyabakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yoksulluğun bölgesel şartlarla izah edilemeyeceğini belirtti. Bölgeler arasında gelişmişlik farkına baktıklarında OECD ülkeleri içerisinde en büyük gelişmişlik farkının olduğu ülkenin Türkiye olduğunu ileri süren Baydemir şunları söyledi: "Mardin’in içerisindeki iki ayrı mahalle arasında gelişmişlik farkı var. Bunda bu açıdan insan eli ve insan politikası, sistem eli ve sistem politikasının yaratmış olduğu sorunları biz yaşıyoruz. Türkiye’nin en az gelişmiş 21 ilden 18 tanesi neden doğu yakasında yer alıyor. Bir yerde dikkatinizi çekmek istiyorum. Neden 1930’lu yıllarda bölgenin, Türkiye’nin sanayide istihdamda 3. sırasında olan Diyarbakır, 4. ya da 5. sırasında olan Mardin neden şimdi 67-68-70'inci sıraya gerilemiştir." BDP Mardin Milletvekili Erol Dora da, bölge illeri arasında tüm ekonomik avantajlarına rağmen Mardin'in yoksulluğun pençesinde kıvrandığını ve yoksulluğun uygulanan ekonomik politikalardan ayrı düşünülemeyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Yoksullukla mücadele ederken tüm deneyimlerden faydalanmak, meseleyi siyasetten üstün bir konuma getirmek gerekmektedir. Yoksullukla mücadele ederken el ele vermenin gerektiğinin farkındayız. El ele verme ve hoşgörü kültürü kadim şehir Mardin'in kendi kültüründe mevcut olan bir olgudur. Bizim görevimiz bu kültürü pratiğe dökmek ve kentteki yoksulluğun önüne bir nebze geçebilmektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz