Mardin'deki STK'lar Dağlıca Saldırısına Tepki Gösterdi

Mardin’deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kanaat önderleri, Hakkâri’de karakola yapılan terör saldırıyı kınadı.Türkiye’nin kanayan...

Mardin’deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kanaat önderleri, Hakkâri’de karakola yapılan terör saldırıyı kınadı.

Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen terörün sona erdirilmesi amacıyla yapılan girişimleri baltalamak için böyle bir saldırının düzenlenmesinin, ülkenin huzurunu ve istikrarını bozmaya yönelik olduğuna dikkat çeken sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri, bu saldırının arkasındaki karanlık güçlerin hain planlarının, milletin birlik ve beraberliği ile bozulacağını ifade etti.

Mardin’in kanaat önderlerinden Süleyman Çelik de Türkiye’nin istikrarını bozmaya yönelik her türlü kirli oyunun yine sahneye konulduğuna dikkat çekti. Ülkenin kanayan yarası haline gelen terörün sonlandırması için atılan adımları baltalamak için karanlık güçlerin sahne aldığını belirten Çelik, “Yaşanan bu olay bizleri derinden üzdü. Bu olayı yapanları ve onlara destek verenleri kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum.” dedi

Reklam
Reklam

Bölgenin önemli aşireti olan Kikan aşireti liderlerinden ve kanaat önderi HAS Parti Mardin İl başkanı Mehmet Timurağaoğlu ise bu saldırıyı özgürlüklere, demokrasiye, bölge halkına barışa yapılan saldırı olarak değerlendirdi. Timurağaoğlu, "Ne zaman bu ülkede barış ve kardeşlik konuşulduğu zaman birileri elini çomağın altına sokup ülkenin huzurunu bozmaya ve kan dökmeye çalıştığını görüyoruz. Türkiye’nin demokratikleşmesi adına önemli adımların atıldığı süreci baltalamak kimsenin hakkı değildir. Kan dökmekle bir yere varılmaz. Artık bunu herkes çok iyi anlamalıdır.” şeklinde konuştu.

Askere yapılan saldırının, aslında bölge halkına yapıldığını belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı M. Ali Dündar, 'Türkiye’de her şey yoluna girdi' denilen bir zamanda tekrar bu olayların yaşanması bölge halkını derinden üzdüğünü ifade etti.

Mardin Merkezli Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül de Türkiye'de ve özellikle bölgede huzurun sağlanması adına atılan adımları baltalamak için her zaman bu tür oyunlar tekrar tekrar sahneye oynandığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Terör saldırısını kınayan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş de her zaman olduğu gibi karanlık güçlerin bölge halkının huzur ve güvenini bozmak için yine şiddete başvurduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: