Mardinli Doktorun Büyük Başarısı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Kardiyoloji Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Ertaş, Ulusal Kardiyoloji...

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Kardiyoloji Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Ertaş, Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde 960 bildiri arasından en iyi sözlü bildiri ödülünü alarak birinci oldu.

Ulusal Kardiyoloji Kongresi'nin 28.'si Antalya'da yapıldı. Yurtiçi ve yurt dışından 960 bildirinin sunulduğu kongrede Mardinli Yrd. Doç. Dr. Faruk Ertaş, en iyi sözlü bildiri ödülünü alarak birinci oldu. “Non-valvüler atriyal fibrilasyonlu hastalarda CHA2DS2VASc skoru ile inme riski ve profilaktik ilaç kullanımının değerlendirilmesi” adlı çalışmayla 960 bildiri arasında birinci olan Ertaş'ın ödülü, Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. Faruk Ertaş, "Ödüle layık görülen çalışmamız Türkiye geneli nüfus dağılımı göz önünde bulundurularak 17 merkezde (Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Düzce, Samsun, Erzurum, Malatya, Şanlıurfa, Muğla) 2162 atrial fibrilasyon hastasında gerçekleştirildi. Bu çalışma ülkemizde bu konuda yapılan ilk çalışma olması münasebetiyle büyük önem taşımaktadır. Çalışmamızın ilk sonuçları Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde açıklandı ve büyük ilgi gördü. Bu çalışma sürecinde bana katkı sağlayan başta kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanımız Sayın Prof. Dr M. Sıddık Ülgen ve DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr Said Alan hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bu çalışmanın çeşitli aşamalarında emeği geçen Türk Kardiyoloji Derneği'nin bir önceki başkanı Prof. Dr. Oktay Ergeneye, Prof. Dr. Hakan Özhan, Prof. Dr. Cihangir Kaymaz, Yrd. Doç. Dr. Hasan Kaya ve diğer öğretim görevlisi hocalarımıza teşekkür ederim" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz