Mardinli Kadınlardan İmralı Görüşmelerine Destek-İzmir Mardinliler Federasyonu Kadın Kolları, İmralıgörüşmelerine Destek Sağlamak Amacıyla Kampanya Başlattı

İZMİR (A.A) - İzmir Mardinliler Federasyonu Kadın Kolları, İmralı görüşmeleri ve barış sürecine destek vermek amacıyla "Anneler Ağlamasın" adlı kampanya

İZMİR (A.A) - İzmir Mardinliler Federasyonu Kadın Kolları, İmralı görüşmeleri ve barış sürecine destek vermek amacıyla "Anneler Ağlamasın" adlı kampanya başlattı.

İzmir Mardinliler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı ve İzmir Kent Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Edibe Dinçel, federasyon binasında düzenlenen toplantıyla kampanyayı tanıttı.

Türk ve Kürt'ün aynı bayrağın altında yaşadığını, her şehit haberinde tüm annelerin içinin sızladığını belirten Dinçel, terör sorununu çözmek amacıyla yıllarca atılan tüm adımların yetersiz kaldığını, ancak AK Parti hükümetinin son girişiminin başarıya ulaşacağına inandıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Dinçel, sürece destek vermek amacıyla "Anneler Ağlamasın" adlı kampanya başlattıklarını ifade eden, "Federasyonu oluşturan 11 dernek var. Her derneğin en az 3 bin üyesi var. Dernek üyeleri olarak gerekirse mahallelere gidip, kapıları çalıp kadınlara barış sürecini anlatacağız. Kan dursun, barış olsun istiyoruz. Bu konuda artık politika yapılmasın" dedi.

-Irmak: "Hoşgörü çok önem taşıyor"-

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak da Mardin'de doğduğunu, İzmir'de yaşamını sürdürdüğünü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak barış, huzur ve kardeşlik için çalıştığını ifade etti.

Terörde her can kaybının, ağlayan bir anne anlamına geldiğine dikkati çeken Irmak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 30 yıldan beri süren anlamsız, gereksiz savaşın nihai olarak bitmesi için sivil toplum örgütü olarak elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Hoşgörü çok önem taşıyor. Hükümetimizin aldığı risk, bugüne kadar bu konuda alınan en büyük risktir ve huzur ve barış için gereklidir. Atılan adımların provokasyonla önlenmesi değil, desteklenmesi gerekiyor. Sürece hoşgörüyle yaklaşılması gerekiyor. Terör bitme noktasına gelmiştir. En büyük görev, hükümet, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine aittir. Barışa biz bugüne kadar babalar olarak destek verdik. Şimdi de anneler sürece dahil oluyor."

Reklam
Reklam

Mardinli Hamdiye Altuğ (55) da 4 çocuk annesi olarak barıştan yana olduğunu, kampanyada aktif olarak görev alacağını söyledi.

Edibe Dinçel, konuşmaların ardından, toplantıya katılan Mardinli federasyon üyelerine kampanya hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Efsun Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: