Mardinli Öğrencilerden Suriyeli Ailelere Anlamlı Yardım

Mardin Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu öğrencileri, Suriye’deki savaştan kaçarak Mardin’e sığınan aileler için yardım...

Mardin Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu öğrencileri, Suriye’deki savaştan kaçarak Mardin’e sığınan aileler için yardım kampanyası başlattı. 'Suriye’de savaş bitsin çocuklar ölmesin' kampanyası kapsamında öğrencilerin topladıkları yardımlar Suriyeli ailelere dağıtılacak.

Kampanya hakkında bilgi veren Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu Müdürü Murat Bağış, Suriye’de yaşanan şiddet olaylarından kaçarak Mardin’e sığınan ailelere yönelik öğrencilerimizin kendi istekleri doğrultusunda başlattıkları yardım kampanyası büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Bu kampanyanın amacının Suriye’de savaştan kaçan ve Mardin iline sığınan Suriyeli ailelerle bir gönül bağı ve birlikteliği sağlamak olduğunu belirten Bağış şöyle konuştu: "Bu kampanyayı fikri okulumuzun 4. sınıf öğrencilerinden geldi. Biz de onlara gereken desteği sağladık. Buradaki amaç minik çocuklarımıza ve öğrencilerimize paylaşma duygusunu aşılamaktır. Evlerinde sofralarında yedikleri gıdalardan getirip Suriyeli ailelere paylaşmak istediler. Bu kampanya büyük ilgi gördü.”

Kampanyaya başta veliler olmak üzere velimiz olmayan vatandaşlardan da destek geldiğini hatırlatan Bağış, "Biz bu kampanyayı yaygınlaşmasını ve diğer okullara yayılması için çalışma başlattık. Tabi ki tek isteğimiz bu savaşın bitmesi ve buraya gelen aileler evlerine dönmesini arzuluyoruz. Bu insanlar burada kaldığı sürece biz de yardımlarımıza devam edeceğiz. 3 günde önemli miktarda yardım toplandı. Bu yardımları öğrencilerimizle birlikte Suriyeli ailelere kendi ellerimizle teslim edeceğiz.” dedi.

Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu öğrencisi Esmanur Özkan, Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak Mardin’e sığınan ailelere ve yaşıtlarına yardım etmek için sınıftaki bütün arkadaşlarla birlikte yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Özkan, "Çünkü onlar savaştan kaçarak evlerini okullarını ailelerini bırakarak Mardin’e sığındılar. Evimizden yediğimiz yemeklerden getirip onlara yardım etmek istedik. Onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Amacımız bu kampanyayı Mardin’deki bütün okullara yaymaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: