Mardinliler Sıcaktan Evlerine Kapanınca Çarşı Boş Kaldı

Türkiye’yi etkisi altına alan ve mevsim normallerinin üzerine çıkan etkili hava sıcaklığı yüzünden tarihi Mardin...

Türkiye’yi etkisi altına alan ve mevsim normallerinin üzerine çıkan etkili hava sıcaklığı yüzünden tarihi Mardin şehrinde, vatandaşlar öğle saatlerinde evlerine kapanınca çarşı boş kaldı.

Son 40 yılın en etkili sıcaklarının yaşandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinde, özellikle öğle saatlerinde insanlar çarşı merkezlerine daha az çıkıyor. Gölgede bile 45 dereceyi aşan hava sıcaklığının bunaltıcı etkisi, hareket etme kabiliyetini olumsuz yönde etkileyince, özellikle saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında insanlar dışarı çıkmamaya azami derecede özen göstermeye başladı.

Reklam
Reklam

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, park ve caddelerin ara refüjündeki birçok ağacın, etkili sıcaklar sebebi ile kuruduğuna dikkat çekerek, özellikle oruçlu olan yaşlı, kalp, damar ve astım hastalarının dışarı çıkmamalarını istedi.

Böylesine etkili sıcakların, ciddi sağlık sorunlarının da yaşanmasına etken olduğuna dikkat çeken Ayanoğlu, ”Zorunlu olmadıkça saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamak en doğrusudur. Biz de buna uymaya çalışıyoruz. Malumunuz sıcaklara ilave olarak da tarihi kentimizde sürdürdüğümüz altyapı yenileme çalışmaları var. Bu çalışmalar da bunaltıcı sıcakların etkili olduğu öğle saatlerinden ikindi vaktine varıncaya kadar zaman zaman duraksıyor. Bu da işlerin aksamasına ve esnafın bir ölçüde çarşıdaki çalışmalar sebebi ile daha fazla mağdur olmasına neden oluyor.” dedi.

Çarşı merkezinin, bunaltıcı sıcaklar yüzünden boşalmasına üzülen Mardin Esnaflar ve Sanatkârlar Odası Başkanı Doğan Gazan da “Oruç da bu sıcaklara eklenince böylesine bir tablo ortaya çıktı. İnşallah temmuz ayının bitimi ile birlikte havalar biraz serinler ve esnafımızın işleri düzelir.” temennisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: