Marifetname, Otomobil Hediyesini Getirdi

Siirt Valiliği tarafından yürütülen "Siirt Okuyor" projesi sona erdi. Proje kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışması...

Siirt Valiliği tarafından yürütülen "Siirt Okuyor" projesi sona erdi. Proje kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışması birincisine otomobil verildi.

"Türkiye Okuyor" projesi kapsamında Siirt'te 2011 yılından itibaren çalışmalar yürütüldüğünü belirten Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay şunları söyledi: "Sayın valimizin himayeleri ve destekleri ile hedeflediğimiz 2 milyon kitap hedefini Allaha şükürler olsun aştık.Bir yıl içerisinde 2 milyon 311 bin kitap okundu." Vali Ahmet Aydın projeye gösterilen ilgiden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.Vali Aydın projede emeği geçenlere plaketlerini verdi.
Törene otomobil ve diğer ödüllerin teşhir edildiği hükümet konağı önünde devam edildi.
Siirt'in güzelliklerle anılacağını ifade eden Aydın, okuma denince Siirt'in akla geleceğini belirtti. Aydın şunları söyledi: "Bu sene 2 milyon 311 bin kitap okundu. Siirt hep böyle güzelliklerle anılacak. Siirt deyince okuma, okuma deyince Siirt akla gelecek. Siirtli bir kızımız.Kurtalanlı Ankara da eczacılıkta okuyor. Hem yazılıda hem sözlüde birinci oldu. Bu kampanya Siirt'in yüz akıdır. Emeği geçen kaymakamlarımıza, Milli Eğitim camiasına, öğretmenlerimize, öğrencilerimize kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bu kampanya Siirt'in yük akı oldu. Bölgemize Türkiye'ye örnek oldu. İstatistiklere baktımığız zaman kişi başına 6 kitap düşüyor. Geçen sene 12 idi, bu yıl 24 kitap düşüyor."

Reklam
Reklam

Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın "Marifetname" adlı kitabını okuma yarışmasında birinci olarak otomobil ödülünü kazanan Pektaş, bu aracı ailesine vereceğini söyledi. Pektaş daha sonra ailesi ile birlikte otomobiline bindi.

Törende ikinci olan Mustafa Öztürk, buzdolabı, çamaşır makinası ve bulaşık makinası, 3 cü olan Mithat Egeye'de dizüstü bilgisayar verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: