Marina Karlov güçlükle ayakta kaldı

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'un eşi Marina Karlov güçlükle ayakta durabildi.

Sağlık Bakanı bir an oldun Karlov'u yalnız bırakmadı.

Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki bir resim sergisinin açılışında suikaste kurban giden Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov evli ve bir çocuk babasıydı.

Yaşamı boyunca Karlov’u bir an olsun yalnız bırakmayan eşi Marina Karlov, saldırıdan sonra sinir krizi geçirdi.

Hemen eşinin kaldırıldığı hastaneye koşan Karlov’u; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ karşıladı.

Andrey Karlov kimdir?

Reklam
Reklam

Moskova'da 1954'de doğan Andrey Karlov, yüksek eğitimini 1976'da Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstütüsü'nde yaptı.
1976'dan itibaren diplomatik alanda çalışmaya başladı.

1976-1981, 1984-1990 yıllarında SSCB Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde, 1992-1997 yıllarında Rusya Federasyonu Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde farklı görevlerde bulundu. 2001-2006 yılları arasında Rusya Federasyonu Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği yaptı.

Temmuz 2013'te Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atandı. Evli ve bir çocuk babası Andrey Karlov, Korece ve İngilizce biliyordu.

Büyükelçi'ye saldırı - Curated tweets by mynet

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: