Marjinal Gruplar Söktükleri Telefon Kulübesiyle TOMA Aracına Saldırmış

İzmir'de Gezi Parkı'nı bahane ederek ortalığı savaş alanına çeviren marjinal grupların polisleri taş yağmuruna tutması,...

İzmir'de Gezi Parkı'nı bahane ederek ortalığı savaş alanına çeviren marjinal grupların polisleri taş yağmuruna tutması, panzerlere ellerine geçirdikleri taş ve sopalarla saldırması, bir bankayı yakması kameralar tarafından kaydedildi.

Basmane Meydanı'nda polisleri taş yağmuruna tutan grubun, çevresini sardıkları TOMA aracını parçalamaya çalıştığı görülüyor. Kaldırım taşlarını söken, balyozla yön levhalarını deviren, çöp bidonlarını kırıp yakan eylemcilerin, belediye otobüslerini de kırıp döktüğü görülüyor. Eylemci gruptan bazı kişilerin polis panzerinin üzerine çıkması ve söktükleri kaldırım taşlarıyla vurması da kameralara yansıdı. Ortalığı savaş alanına çeviren provokatörler tarafından yakılan bir banka şubesinin ise TOMA aracı tarafından söndürülmeye çalışıldığı görülüyor.

Reklam
Reklam

İzmir'de geçen cuma akşamından bu yana devam eden eylemlerde, dördünün durumu ciddi olmak üzere 58 polis memuru yaralandı. 170 yağma ve işyerine zarar suçu işlenirken bunlardan bazıları şöyle: 28 banka, 48 işyeri, 26 belediye otobüs, 5 resmî kurum, 3 dershane, 17 ekip otosu ve 2 parti binası.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: