Marka olmadı, AVM ile geliyorlar

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından Blackstone Group, Migros ve Koton’u satın alma girişimleri başarısız olunca AVM satın alarak Türkiye pazarına girmeye karar verdi.

Redevco‘nun AVM’lerini alacak
48 milyar dolarlık gayrimenkul portföyünü yöneten ve aktiflerinin büyüklüğü 150 milyar doları aşan Blackstone Group, Türkiye’deki ilk yatırımını Hollanda menşeli gayrimenkul yatırım firması Redevco’nunErzurum, Ankara, Manisa ve Edirne‘deki AVM’lerini, içindeki ekiplerle birlikte satın alarak gerçekleştirecek.

7,5 milyar euroluk portföyü var
Avrupa ’nın en büyük perakende ve emlak yönetim ve geliştirme şirketlerinden Redevco, 7,5 milyar euroluk bir portföyü elinde bulunduruyor. 16 ülkede 700 gayrimenkulü bulunan firma, İsveç merkezli Cofra Holding‘in bünyesinde faaliyet gösteriyor.
Başında Yapı Kredi‘nin eski CEO’su bulunuyor.

Reklam
Reklam

Dünya çapında gayrimenkulden, eğlenceye, medyadan turizme kadar birçok alanda faaliyet gösteren Blackstone’un yatırımları arasında Hilton Otelleri, Texas Genco, Universal Stüdyoları, Madame Tussauds Müzesi, The Weather Channel gibi şirketler var. Grubun Türkiye temsilciliğini ise 2008'de Blackstone Grubu’na, üst düzey danışman olarak atanan Yapı Kredi eski CEO’su Kemal Kaya yürütüyor.


[

****](http://www.emlakrotasi.com/2012/04/haber/istanbul-suites-magazalari-girisimcileri-bekliyor.html)