"Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu"

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şuayip Özdemir, şehirlerin kendilerini geliştirmesinin ülkenin

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şuayip Özdemir, şehirlerin kendilerini geliştirmesinin ülkenin de kalkınması anlamına geldiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi Ekonomik İşler Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu"nda konuşan Özdemir, kentlerin gelişmenin lokomotifi olduğunu ifade ederek, bu çerçevede Malatya için projeler arayacaklarını kaydetti.

Devletin somut projeleri desteklemesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Son yıllarda yapılan bu yöndeki çalışmalardan dolayı ekonomimizde önemli iyileşme görüyoruz. Projeleri uygulayarak kentleri birbirinden farklılaştırmaya çalışıyoruz ama farklılaştırırken aynı zamanda yakın illerin ortak yapabileceği şeyleri düşünmek üzere proje arıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özdemir, forumun yapıldığı salonda yedi masa oluşturulduğuna işaret ederek, proje fikirleri üretileceğini, bu fikirlerin kimisinin destekleneceğini, devamının sağlanması için değerlendirme ve kontrol yapılacağını aktardı.

Kentlerin kendi dinamikleriyle gelişmesini arzuladıklarını dile getiren Özdemir, "Sunulacak proje tekliflerinin kentin ekonomik ve sosyal yapısını etkileyebilecek yapıda olmasını istiyoruz. Şehirlerin kendilerini geliştirmesi, ülkenin de kalkınması anlamına gelmektedir" şeklinde konuştu.

Toplantıya, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mahmut Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci de katıldı.

Muhabir: Yeter Erdine / Tahir Turan Eroğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: