Marka, Srı İle İnovasyonda İşbirliği Yapacak

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Ar-Ge dünyasının önde gelen kuruluşlarından Silikon Vadisinin yenilikçi ruhu olarak tanımlanan...

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Ar-Ge dünyasının önde gelen kuruluşlarından Silikon Vadisinin yenilikçi ruhu olarak tanımlanan SRI International ile ‘Doğu Marmara Bölgesel Yenilik stratejisi ve Yol Haritası Geliştirme Projesi’ni İstanbul Point Otelde Haber Ajansları, Ulusal Gazeteler, TV’lerin katıldığı basın toplantısında kamuoyuna tanıttı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, SRI Dünya Başkan Yardımcısı Steve Ciesinki, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve SRI Türkiye Temsilcisi Dr. Bülent Yavuz’un katıldığı basın toplantısında söz alan MARKA ve SRI Temsilcileri işbirliğinin Türkiye ’nin 2023 hedefleri açısından taşıdığı önemi vurguladılar.

Reklam
Reklam

MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, "Doğu Marmara planlı sanayi yapılanması, nitelikli işgücü potansiyeli, bilimsel kurumlar ile sanayi arası işbirliği altyapısı ve Ar-Ge gücü ile öncü bölgedir. Türkiye’nin iki yüksek teknoloji üniversitesinden biri olmak üzere toplam 6 üniversitenin, ülke genelindeki toplam 37 Teknoparktan 7’sinin, 1 teknoloji serbest bölgesinin ve ayrıca 2 teknoloji geliştirme merkezinin, ülkenin en büyük araştırma ve enstitülerinin bulunması ile argeye yüzde 100 destek kanununa göre kurulmuş 105 ar-ge merkezinin 60’nin bölgede kurulu olması bölgenin yenilikçi kimliğini yansıtmaktadır. 10 bini aşkın araştırma ve ar-ge personeli bölgeyi Türkiye’nin ar-ge ve teknoloji üssü haline getirmiştir. Yüzlerce tekno girişimcisi ile ülkemizin tekno girişim ve yenilikçi üretim merkezidir. Doğu Marmara bölgesi otomotiv teknolojileri, ilaç ve kimya sektörlerinden birçok mükemmeliyet merkezini bünyesinde barındırmaktadır. Doğu Marmara Türkiye’nin mükemmelliyet merkezidir. Bugün dünyanın öncü bağımsız Ar-Ge kuruluşlarından olan SRI ile yaptığımız işbirliği büyük önem taşımaktadır. Doğu Marmara Bölgesi olarak SRI’ın teknolojiyi ticarileştirme tecrübelerinden yararlanmamız önemli olacaktır. Gerçekleştirilecek çalıştaylarda alınacak kararlar sonucunda oluşacak yol haritasıyla SRI ile daha uzun vadeli çalışmaların önü açılacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Basın toplantısında söz alan SRI International Başkan Yarımcısı Steve Ciesinski Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerle yapılan işbirliğinin önemli olduğunun belirterek, "Türkiye’nin teknoloji liderliğine aday olması venture capital için cazibe merkezi olmasıyla gerçekleşebilir. Bugün burada başlayan işbirliği Türkiye’nin inovasyon kapasitesinin gelişmesi çok önemli bir adımdır. SRI Doğu Marmara’da MARKA ile yapacağı stratejik işbirliğinde teknolojiyi ticarileştirme deneyimleri paylaşacak ve çalıştaylarda oluşacak yol haritasıyla uzun vadeli çalışmalar uzun vadeli çalışmaların önü açılacaktır" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve SRI Türkiye Temsilcisi Dr.Bülent Yavuz yapılan işbirliğinin Doğu Marmara Bölgesinin inovasyon kapasitesini yükselteceğini, girişimcileri cesaretlendireceğinin vurguladılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: