MARKA'dan Balkan Açılımı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Balkan Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ortak İşbirliği Konferansı'na katıldı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Balkan Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ortak İşbirliği Konferansı'na katıldı.

MARKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kosova'nın Prizre şehrinde gerçekleştirilen Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı Güney Doğu Avrupa ülkelerinde bulunan Kalkınma Ajansları (SEENORDA) arasında işbirliği ağı oluşturmayı amaçlayan konferansa, Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistan'dan gelen Kalkınma Ajansı temsilcileri, Belediye Başkanları, Avrupa Birliği Ofisi temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Başlangıç Konferansı kapsamında, ülkelerin bölgesel kalkınma konusundaki yasal yapılanmaları, kalkınma ajanslarının rolü ve önemi, farklı ülkelerdeki kalkınma ajansı modellerinin katılımcılarla paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, bölgesel kalkınma konusunda farkındalık oluşturmak, ortak bir veri tabanı ile bilgi transferi gerçekleştirmek, iyi uygulama örneklerini paylaşmak ve ortak projeler üretmek amaçları ile "Kalkınma Ajansları Ağı" oluşturulmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, Kalkınma Ajansları Ağı'nın sürdürülebilir kılınması için kurumsallaştırılması önerilerek, karar mekanizması olarak tüm üye ajansların temsilcilerinden oluşacak bir "Genel Kurul" ve her ülkeden bir ajansın temsil edeceği "Yürütme Kurulu" oluşturulduğu bildirildi.

Konferansa, Türkiye'den katılım sağlayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) Genel Kurulda yer aldığı ifade edildi.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: