Marka’dan “kalite” Seferberliği

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi” nin ara değerlendirme toplantısı...

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi” nin ara değerlendirme toplantısı Ajans merkez bina konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya, Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Bolu Valisi İbrahim Özçimen’i temsilen Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Düzce Vali Yardımcısı Muammer Aksoy ve Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinden Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticileri katıldılar.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Bolu Valisi Yardımcısı Ayhan Kartlı, Bölgesel Kalite Yapılanması projesine yönelik olarak, “Toplam Kalite Yönetimi tüm organizasyon sürecinin sürekli geliştirilmesi, iyileştirilmesi, çalışan ve müşteri memnuniyetini sağlanması açısından, çağdaş bir yönetim şeklidir. Kalite aynı zamanda talepleri karşılamak için değişimi göze almak ve değişim konusunda istekli olmaktır. Değişim zorlu bir süreç olmakla birlikte uzun vadede kurumumuza ve tüm paydaşlarımıza katkı sağlayacak bir süreçtir. Bu sebeple, toplumumuza yön veren kurumlarımızın yenilenmesinde biz çalışanlar özverili olmak zorundayız. Bu sabırlı ve özverili çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladığımızda bu çalışmalarımızın önemini bir kez daha anlayacağız. Bu vesile ile bu projeye katkı sağlayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansına ve projede yer alan tüm kurumlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken önümüzdeki dönemde aynı gayret ve özveri ile çalışacaklarına inancımın tam olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantı “YÖNDES Yönetim Danışmanlık” Danışma Kurulu Başkanı Nesrin Serin ve Danışma Kurulu üyesi Selami Güven Antal, Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi ve ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Standardı ile ilgili sunum yaptılar.

“Doğu Marmara için sürdürülebilir kalkınmada küresel standartları yakalamış ve iş mükemmelliği doğrultusunda sürekli kendini yenileyen Marka Ajans olmak” vizyonuyla tüm çalışmalarında kalite ve mükemmellik olgusunu ön plana çıkaran Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2010 yılında Ulusal Kalite Hareketine katıldı ve yaptığı çalışmalar sonucunda 2011 yılında EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi almaya hak kazandı. Ayrıca, MARKA 2012 yılı Kurumsal Stratejik Hedefleri paralelinde Haziran ayında yapılan denetim sonucu ISO 9001:2008 Kalite belgesini alarak kalite yolunda emin adımlarla ilerlediğini gösterdi.

Toplam kalite felsefesini Doğu Marmara illerindeki tüm kurum ve kuruluşlara yaygınlaştırmak hedefiyle MARKA tarafından yürütülen Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarında mevcut sistemin değerlendirilmesi, tespit edilen eksiklerin giderilmesi ve sistemin etkin olarak uygulanabilmesi amacı hayata geçirmiş olup bu kapsamda Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinde yer alan toplam 32 kamu kurum ve kuruluşunda çalışmalar başlatılmış ve devam ediyor. 11 Ocak 2012 tarihinde başlatılan ve halen devam eden proje, kuruluşların paydaşlarının memnuniyetine etki edecek kalite yönetim sisteminin, konunun uzmanları rehberliğinde ve öğretiminde etkin uygulanması ve belgelendirilmesi amacını taşıyor.

Reklam
Reklam

Toplam Kalite Yönetim Standardı olarak Dünya’da kabul gören, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’nin etkin olarak uygulanmasını sağlamak amacı ile USB Ulusal Sistem Belgelendirme Hizmetleri proje koordinatörlüğünde yapılıyor. Kasım ayında kamu kurumlarının uygunluk değerlendirme faaliyeti tamamlanacak olup, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Standardı gerekliliklerine bağlı olarak uygunluklarına ilişkin olumlu kararlar alınan kamu kurumlara ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: