Markalaşma Ile Kanyon'da Yıllık 10 Milyon Turistin Rafting Yapması Sağlanacak

Antalya'ya gelen turistlerin su sporları etkinliğinde bulunduğu Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'un marka değeri yükseltilerek rafting...

Antalya'ya gelen turistlerin su sporları etkinliğinde bulunduğu Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'un marka değeri yükseltilerek rafting ve kano için daha fazla turist gelmesi sağlanacak.
Manavgat Kaymakamlığı, Beşkonak Köprülü Kanyon'da su sporlarının etkin bir şekilde kullanılması, su sporu yapımında yetki sorununun giderilmesi ve bölgenin turizmde marka olması için proje hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunum yaptı. Bakanlık, bölgede su sporlarının aktif şekilde yapılması, bölgede rafting ve kano sporunun yapımında markalaşması ve daha fazla turistin gelmesi için Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'ne (MATAB) yetki verdi. Bölgeye yıllık 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting ve kano sporu yapımı için geldiğini belirtildi. MATAB'ın bölgede bu yıl yapacağı su sporlarının etkin bir şekilde yapılması planlamasıyla 5 yıl içinde 10 milyon turistin rafting yapması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, bölgede markalaşmaya yönelik çalışmayla yıllık Köprülü Kanyon'a 10 milyon yerli ve yabancı turistin su sporu yaptırmayı hedeflediklerini söyledi. Uzun yıllar bölgede su sporlarında markalaşmaya yönelik çalışma yapılmadığı için su sporu işletmelerinin ucuz fiyata rafting ve kano yaptırmak zorunda kaldığını anlatan Bulgurlu, yemek dahil 10 liraya rafting yaptırılmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Antalya'ya gelen turistlerin alternatif turizm aktiveleri kapsamında en ayrıcalıklı yerin Köprülü Kanyon Milli Park alanı olduğunu anlatan Bulgurlu, bölgeye su sporu için gelen 1 milyon turisti az bulduklarını belirtti. Bulgurlu, "Bölgenin su sporları yapma kapasitesi 10 milyon turisti ağırlama parkuruna sahip. Markalaşma ile bunun en kısa zamanda 10 katına çıkaracağız. " diye konuştu.

Beşkonak Karabük Turizm ve Su Sporlarını Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bölgede uzun yıllar su sporlarının markalaşmasına yönelik çalışma yapılmadığı için raftingcilerin 10 liraya rafting ve kano yaptırmak zorunda kaldığını söyledi. MATAB'ın markalaşmaya yönelik yapacağı çalışmanın bölgede bilinçli su sporu yapmada öncülük edeceğini belirten Armağan, "Avrupa ülkelerindeki yapay su parkuru alanlarında bir saatlik rafting fiyatı 50 Euro. Biz ise yemek dahil 10 liraya yaptırıyoruz. Markalaşma olmadığı için elimizdeki değeri çok ucuza satmak zorunda kalıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Geçen yıl Köprülü Kanyon'da su sporlarından 20 milyon Euro gelir elde edilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: