Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Key, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cabir Terzioğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, KOSGEB Bolu Hizmet Merkezi Müdürü Celil Kürşad Dereci, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, davetliler ve kursiyerler katıldı.
Konuşmalarla başlayan sertifika töreninde Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Key, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cabir Terzioğlu ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu yaptıkları konuşmalarda düzenlenen eğitimler hakkında bilgiler vererek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere başarılar dilediler.
MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise konuşmasında, "Günümüzde, dinamik bilgiye dayalı ekonomi anlayışında, yüksek kalitede hizmet ve üretim yaratmak için, mantıksal yargı, tanı koyma ve analizin yanında gelecekteki sonuçları ve eğilimleri tahmin etmek, olanak ve olasılıklara ilişkin güvenilir tablolar çizmek, rekabetçi ve sonucu temelden etkileyebilecek stratejik planlar yapmak vazgeçilmez unsurlardır. Bölgesel gelişmeyi planlamak, sürdürülebilir kalkınma ve istikrarlı büyümeyi yerelden sağlamak, bölgesel potansiyellerini dünyaya tanıtarak, yabancı ve yerli tüm yatırımların, girişimcilerin önünü açmak Kalkınma Ajansları’nın temel sorumluluk alanlarını oluşturmaktadır. Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyüme ve kalkınmanın da önemli bir bileşenidir. Ekonomik değer üreten girişimci yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırır. Ayrıca yeni endüstrilerin doğmasına yol açar, teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır. Dolayısıyla girişimci ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde, istihdam yaratılmasında ve üretim faaliyetlerinde anahtar faktördür" dedi.
Uluslararası girişimcilik endeksinde kullanılan 100 yetişkin içinde şirket kuran insanların sayısına bakıldığında Türkiye'nin 29 ülkeden daha az sayıda girişimciye sahip olduğunu belirten Vali Özçimen, "Türkiye'de her 100 yetişkin içinde şirket kuran sayısı 4,6 iken bu sayı Meksika'da 18,7, İrlanda'da 12 ve ABD'nde 11,7'dir. Yeni kurulan şirket sayıları açısından da Türkiye iyi bir performans gösterememektedir. OECD üye ülkelerinde yeni kurulan işyerlerinin tüm işletmeler içinde oranı % 11-17 arasında değişmekteyken, Türkiye'de bu oran % 3,5'dir. 2010 -2013 TR42 Doğu Marmara Bölge Planı’nda yer alan hedefler doğrultusunda, bölge kalkınmasını hızlandırmak amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi, kurulan yeni işletmelerin başarılı ve sürdürülebilir olması, istihdamın artırılması, yerel dinamiklere bağlı girişimciliğin artması ve desteklerin bilinirliği ve kullanımını artırmak için KOSGEB ve Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içinde ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ düzenlemiştir" ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 30 kursiyere katılım belgeleri verildi.
Düzenlenen tören Vali İbrahim Özçimen ve beraberindekilerin kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz