Market cinayetleri sanıklarına müebbet hapis istemi

ANKARA (İHA) - Ankara'da marketçilere yönelik seri cinayetler işleyen dört kişi hakkında ilk dava açıldı.

Kurban Bayramı'nda da eylemlerini devam ettirerek ünlü olmak isteyen dört sanık hakkında Küçükesat'ta işledikleri cinayetle ilgili olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk dava açıldı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fuat Hezer tarafından Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın ididanamesinde, sanıkların suç tarihinde araç kiralayarak hırsızlık ve yağma yapmak amacıyla eyleme müsait yer bulmak için gezindikleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Sanıkların daha sonra planlarını gerçekleştirmek üzere uygun gördükleri ve maktül Mühittin Eser tarafından işletilen Esat Bağlar Caddesi Park Sokak'ta bulunan Eser Can Gıda Pazarı marketinin bulunduğu yere gece saat 03.00 sıralarında geldikleri, sanıklardan Gökhan Özgökmen'in kendisine ait ruhatsız tabancasını yanına alarak diğer sanık Fatih Kafnur ile Muhittin Eser'in sahibi oldukları işyerine girdikleri belirtilen iddianamede, burada Kafnur'un Eser'i oyalamaya başladığı, Özgökmen'in ise yağma eylemini gerçekleştirmek üzere uygun zamanı kolladığı ifade edildi.

Durumun maktül Eser tarafından fark edilmesi üzerine Özgökmen'in silahını çıkarıp Eser'i başından vurduğu kaydedilen iddianamede, Özgökmen'in daha sonra Eser'in cebinden ve kasadan 470 YTL ile 4 adet 100'lük Avea kontör kartı ile Eser'e ait nüfus cüzdanı ve bir kısım evrakı aldıktan sonra Kafnur ile birlikte olay yerini terk edip dışarıda bekleyen diğer sanıklarla birlikte olay yerinden uzaklaştıkları belirtildi.

Olayda kullanılan tabancanın eylem sonrasında sanıklardan Ferdi Uğur ve Deniz Yurdakul'un halen kullanılmayan Mamak'taki evlerinin bahçesine gömüldüğü belirtilen iddianamede, silahın daha sonra emniyet görevlilerince bulunduğu kaydedildi. İddianamede, sanıklardan Özgökmen ve Uğur hakkında, daha sonra Mamak'ta gerçekleştirdikleri cinayet ile ilgili ayrı bir soruşturma yürütüldüğü ve aynı mahiyette yeni eylem planlarının olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Sanıklardan Ferdi Uğur'un, gerçekleştirilen eylem sonrasında duyduğu rahatsızlık ve pişmanlık nedeniyle olayın aydınlatılmasında görevlilere son derece yardımcı olduğu belirtilen iddianamede, sanıkların Muhittin Eser'e yönelik eyleme katıldıklarını kabullendikleri belirtildi. İddianamede, sanıklar Özgökmen, Uğur, Yurdakul ve Kafnur hakkında 'kasten adam öldürme', 'delilleri yakalanmamak için ortadan kaldırma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 'gece vakti birden fazla kişiyle silahlı yağma' suçlarından ise 16 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi.