Marmara Adası nerede? Marmara Adası nereye bağlı? Marmara Adası'na nasıl gidilir?

Marmara Adası yüz ölçümü 117,18 kilometrekare olan ve dikkat çekici yerleşim yerlerinin keşfedilebildiği bir rotadır. Bu adanın Marmara Bölgesi’nin hangi iline bağlı olduğu ve nasıl bir konumda yer aldığı ise sıklıkla araştırılan konulardandır. Dolayısıyla Marmara Adası’nın bağlı olduğu il, ulaşım seçenekleri ve gezilecek yerleri üzerine güncel bilgiler sunulmasında fayda vardır.

Türkiye’nin Gökçeada’dan sonra ikinci en büyük adası olan Marmara Adası’nın hangi bölgede konumlandığı merak edilir. Özellikle idari açıdan hangi ile bağlı olduğu sorgulanan Marmara Adası’na gitmek isteyen kişiler ulaşım yöntemlerini de araştırır. Bu nedenle ilk olarak Marmara Adası’na yönelik olan temel bilgiler sunulmalı ve bu rotanın günümüzde hangi yerleşim yerlerini içerdiği açıklanmalıdır. Ardından Marmara Adası yol tarifi niteliğindeki ulaşım opsiyonları sıralanmalıdır. Böylelikle yaz aylarının popüler duraklarından olan bu adaya hangi illerden gidilebildiği ve söz edilen yerleşim yerinde ziyaret edilebilen turistik noktaların neler olduğu öne çıkarılabilir.

Reklam
Reklam

Marmara Adası nerede?

Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde konumlanan Marmara Adası’nın Yunancada Proikonesos, Latincede ise Proconnesus adlarıyla anıldığı bilinir. Bu adanın nerede konumlandığı ve nereye bağlı olduğu ise sıklıkla araştırılır. Çünkü Marmara Adası’nın İstanbul’a mı Balıkesir’e mi bağlı olduğu genellikle karıştırılır. Ülkemizin Gökçeada’dan sonra ikinci en büyük adası olduğu bilinen bu denizle çevrili kara parçası İstanbul’a yaklaşık olarak 2,5 saat uzaklıktadır.

Marmara Adası nereye bağlı?

Marmara Adası, Balıkesir'e bağlıdır. Yüz ölçümü 117,18 kilometrekare olan Marmara Adası’na İstanbul ilinden İDO seferlerinin düzenlendiği söylenebilir. Kızılçam ormanları, zeytin ağaçları ve makiler ile kaplı olan bu adanın nüfusunun özellikle yaz ve ilkbahar aylarında yerli ve yabancı turistlerle birlikte iki katına çıktığı belirtilir.

Marmara Adası'na nasıl gidilir?

Doğal alanları, plajları, tarihi dokusu ve popüler mekanları ile dikkat çektiği bilinen Marmara Adası’na nasıl ulaşım sağlandığını merak eden pek çok yerli ve yabancı turist vardır. Bu adaya deniz yolu ile ulaşılması mümkün iken, hangi ilçelerden gidilebildiği yaygın olarak araştırılan hususlardandır. Dolayısıyla Marmara Adası’na ulaşım sağlanmasını mümkün kılan seferlere yönelik detaylar aşağıdaki gibi listelenmiştir:

Reklam
Reklam
  • Marmara Adası’na İstanbul ilinden günde 2-3 defa sefer yapıldığı bilinir. Bu seferler söz edilen ilde hizmet gösteren deniz otobüsleri olan İDO’yla gerçekleştirilir.
  • Marmara Adası’na Tekirdağ üzerinden gidilmesi de mümkün hâle gelmiştir. Vapurlar aracılığıyla Marmara Adası’na geçilebilir.
  • Balıkesir merkezde yaşayan kişiler Erdek ilçesinden Marmara Adası’na kolaylıkla ulaşabilir. Bu ilçeden hareket eden feribotlar Marmara, Avşa ve Saraylar İskelesi gibi varış rotalarına uğrar.
  • Yukarıda sıralanan sefer ve güzergah bilgileri çerçevesinde “Marmara Adası’na nereden gidilir?” diyenlere İstanbul, Balıkesir, Tekirdağ illeri yanıt olarak sunulabilir. Çevre illerden Marmara Adası’nı ziyaret edecek olan kişiler öncelikle bu illerden hangisine yakınsa o rotaya doğru yolculuk yapmalıdır. Ardından belirtilen illerin deniz yoluyla ulaşım imkânlarından yararlanılarak Marmara Adası’na 2-3 saatte varılabilir.

Marmara Adası gezilecek yerler nelerdir?

Türkiye’nin Balıkesir iline bağlı olan ve 3 ayrı şehirden deniz yolu ulaşımıyla gidilebilen Marmara Adası’nda doğal alanlar, plajlar, tarihi yerler ve popüler restoranlar keşfedilebilir. Bu adanın doğal köy yaşamını, deniz aktivitelerini ve tarihi gezileri seven kişilere hitap ettiği bilinir. Marmara Adası’na gidenlere uğramaları önerilen çeşitli rotalar ve mekanlar ise aşağıda belirtilmiştir:

Reklam
Reklam
  • Adada yer alan Çınarlı Koyu Plajı ve Asmalı Plajı özellikle deniz tatili yapmayı planlayanların uğrak noktaları arasındadır.
  • Bu yerleşim yerinde bulunan Manastır Koyu ve Aba Plajı da adanın doğal güzellikleri arasında sıralanan rotalardandır.
  • Marmara Adası’nda daha fazla sahil keşfetmek isteyenlere Abroz, Saraylar, Şifalı Su plajlarına da uğramaları tavsiye edilir.
  • Bu adaya giden ziyaretçilerin Asmalı, Gündoğdu, Çınarlı ve Topağaç köylerini görmeleri de mümkündür.
  • Marmara Adası’na bağlı olan Avşa beldesi de tarihi dokusu ve doğal alanları ile dikkat çeken rotalardan biridir.