Marmara Belediyeler Birliği Toplantısı Yapıldı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Marmara Belediyeler Birliği (MBB), toplantısına katıldı. Başkan Yağcı, encümen...

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Marmara Belediyeler Birliği (MBB), toplantısına katıldı. Başkan Yağcı, encümen üyeliğine en çok oyu alarak Belediye Başkanı olarak güven tazeledi.

Marmara Belediyeler Birliği´nin gündemi kentsel dönüşüm olan Meclis Toplantısı, Bursa´da gerçekleştirildi. Marmara Belediyeler Birliği´nin genel kurulu, Birlik ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında 233 belediye başkanı ile meclis üyelerinin katılımıyla Bursa Hilton Otel´de yapıldı. Toplantıya Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da katıldı. Encümen, denetim ve ihtisas komisyonları seçimlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Vedat Gürgen, kentsel dönüşümde gelinen son durumla ilgili olarak belediye başkanlarına bilgiler aktardı. Belediye başkanlarının da söz alarak kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda deneyim paylaştığı toplantıda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, en çok oyu alan Belediye Başkanı olarak encümen üyeliğine tekrar seçildi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Recep Altepe, birlik yönetimi olarak son 4 yılda kentsel dönüşümle yatıp, kalktıklarını söyledi.

MBB üyesi belediye başkanları olarak 2012 yılında 3 ayrı organizasyonla ´Deprem ve Kentsel Dönüşüm´ temalı kamp yaptıklarını hatırlatan Altepe, “Birlik olarak teknik başkan yardımcıları, imar ve şehircilik müdürleri ile mühendis ve teknik kadrolarla sempozyumlar, çalıştaylar ve paneller düzenledik. Birliğin Eminönü´ndeki merkezinde deprem ve kentsel dönüşüm odaklı çok sayıda eğitim, seminer programı, kentsel dönüşüm ve imar konularına yönelik yasa ve yönetmeliklerle ilgili bilgilendirme toplantıları yaptık. Marmara Bölgesi’nin genel olarak Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olduğu dikkate alındığında, kentsel dönüşümün ne kadar acil bir durum arz ettiği anlaşılacaktır. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile sağlıklı mekanlarda sağlıklı nesillerin yetiştirmek belediye başkanları olarak en önemli görevimizdir” diye ifade etti.

MBB 2013 Yılı 1. Meclis Toplantısı´nda encümen üyeleri şu isimlerden oluştu: “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz