Marmarabirlik İznik Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü:

Marmarabirlik 2012-13 ürün alım kampanyasını 11 Ocak 2013 Cuma günü sona erdirecek. Birliğe bağlı İznik...

Marmarabirlik 2012-13 ürün alım kampanyasını 11 Ocak 2013 Cuma günü sona erdirecek. Birliğe bağlı İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü, birliğin açıklayacağı ödeme takvimine ortakların anlayışla yaklaşmasını istedi.

Sürücü, yaptığı açıklamada, "Bu yıl kooperatif olarak düşündüğümüzden daha fazla ürün alımı gerçekleştirdik. Buna paralel olarak Marmarabirlik genelinde rekor ürün alım bedeliyle karşı karşıya kalmış durumdayız" dedi.

Sürücü, şimdiye kadar alınan ürünün yüzde 60 oranında bedelinin ödendiğini belirterek, kampanya sonunda yüzde 40'lık kalan bedelin ödeme takviminin Marmarabirlik tarafından açıklanacağını söyledi. Sürücüs, "Bu sene anladık ki en azından bizim bölgemiz için zeytinde 'var yılı, yok yılı' kavramı kalmamıştır. Ayrıca Marmarabirlik için de üreticisini desteklemediği

Reklam
Reklam

bir dönem olmamıştır. Hava şartlarından ötürü ticari değeri azalan ürüne ortaklarına destek için piyasanın üstünde fiyat veren Marmarabirlik, bununla da kalmayıp, zirai ilaç ve gübre yardımlarıyla da üreticisinin hep yanında yer aldı. Tüccarın olmadığı dönemlerde de, ortağının ürününün değerine değer kattı. Son iki yılda kampanya biter bitmez ödemelerini yapan Marmarabirlik'in bu yıl yüzde 40'lık ürün bedeli için açıklayacağı takvime ortaklarımızın anlayışla yaklaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: