Marmara’da En Çok Elektronik Atığı Sakarya Topladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, evler, okullar ve iş yerlerinde yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 11 bin 359 kilogram...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, evler, okullar ve iş yerlerinde yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 11 bin 359 kilogram elektronik atık toplayarak, geçen yılın Marmara birincisi oldu.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, yaptığı açıklamada, 2012 yılında da elektronik atıklar toplama miktarları ile Marmara birincisi seçildiklerini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın elektronik atıkla ilgili ülke genelindeki rakamları henüz yayınlamadığını vurgulayan Çamoğlu, “Ülke genelinde de birincilik bekliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Çomoğlu, 2013 yılında yeni başarılar kazanmayı hedeflediklerini dile getirdi. Çomoğlu, “Bakanlığımız tarafından düzenlenen ‘En Temiz Kent’ yarışmasında, yürüttüğümüz tüm çevre faaliyetlerimizle ‘En Temiz Kent’ ödülüyle birlikte ‘Çevre Beratı’ alan bir belediyeyiz. 2013 yılında da hem elektronik atıklar hem de diğer çevre çalışmalar ile yeni başarılar kazanmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz