Marmaris’e turizm meslek yüksekokulu açılacak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla Muğla Üniversitesi, İçmeler Belediyesi ve Marmaris...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla Muğla Üniversitesi, İçmeler Belediyesi ve Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından ilk adım atıldı. Birliğin İçmeler'deki binasını tahsis etmesinin ardından Muğla Üniversitesi (MÜ) Senatosu da İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu açılması yönünde karar verdi. Karar, önümüzdeki günlerde YÖK’ün onayına sunulacak. Kabul edilmesi halinde mevcut binanın bahçesine ayrıca 2 bin 200 metrekarelik bir ek bina, işadamları ve esnafların desteğiyle yapılacak. Dört bölüm olarak düşünülen yüksekokulunun, 2012-2013 öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.
Binanın tahsis protokolü Muğla Valisi Fatih Şahin, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve işadamı Doğan Tugay’ın katıldığı törenle imzalandı. Rektör Harmandar, burada yaptığı konuşmada Marmaris’in turizmde en önde gelen ilçelerden biri olduğunu belirterek, “Üniversite olarak turizm, su ürünleri ve yabancı diller bizim için öncelik arz etmektedir. Marmaris’te Sağlık Meslek Yüksekokulu bulunmasına karşılık yeterli değildir. Yaklaşık 25 derslikli bina yapmak üzere protokol imzalıyoruz.” dedi. Birlik Başkanı Ayyıldız ise Marmaris’te yıllardır üniversitenin bir ayağının olmasını hayal ettiğini dile getirerek, “Maalesef bugüne kadar gerçekleştiremedik. Odaya ait binamızı, şu andan itibaren MÜ'ye devretmiş bulunmaktayız. Okulda tamamen turizm meslek dalında eğitim verileceği yönünde sonsuz güvene sahibiz. İnşallah ilerleyen zamanlarda dört yıllık bir fakülte olmasını ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Eren de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kayıtlı 22 bin yatağa sahip bir bölge olduklarını vurguladı. Turizmin altyapısında insan kaynaklı çok büyük sıkıntılar yaşandığının altını çizen Eren, MÜ'nün turizm dalında bir yüksekokul açması için çok çaba harcadıklarını söyledi. İşadamı Tugay ise yıllardır özlemi çekilen bir konunun gerçekleşmesiyle Marmaris tarihine geçeceğini belirterek, böyle bir çalışmaya destek olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
İlçelerinin potansiyeli çok yüksek bir şehre sahip olduklarını belirten Vali Şahin de şunları söyledi: “Marmaris’te böyle bir yüksekokulun yapılması bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki aşamada fakülteye dönüştürülmesi için peşini bırakmadan çaba sarfetmeliyiz. Marmaris'le turizm başlığı çok örtüşüyor. Turizmde kaliteden taviz vermeyelim, hizmet kalitesini arttıralım. Turizm sektöründe çalışan elamanların donanımını arttıralım. Bunlar, bu tür okulların yaygınlaşmasıyla çok daha mükemmel olacaktır. Üniversitenin yöremizin ihtiyacı olan alanlarda fakülte ve yüksekokul açması çok önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz