Marmaris'te Avukatlardan Protesto

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir grup avukat, Çağlayan Adliyesi'nde avukatların gözaltına alınmasını protesto etti.Marmaris Adliyesi'nde cübellerini...

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir grup avukat, Çağlayan Adliyesi'nde avukatların gözaltına alınmasını protesto etti.

Marmaris Adliyesi'nde cübellerini giyerek toplanan yaklaşık 50 avukat alkışlar ve sloganlarla Çağlayan Adliyesi'nde avukatların göz altına alınmasını protesto etti. Grup adına konuşma yapan Volkan Uysal, "Polis istediği her yerde, herkese, her şeyi yapabilir demek değildir. Avukatlar hakikatın ve hakkın peşinde koşuyorlar" dedi.

Uysal, açıklamasına şöyle devam etti: "Çağlayan'da avukatlar adliyeden atıldı. Adliyeden atılan avukatlar dışarıda gözaltına alındı. Avukatı gözaltına alanlar savunma hakkını nezarete alıyor. Milletin önünde en sert yöntemlerle göstere göstere yapıyorlar bunu. Amaç gözdağı vermek. Avukatların korkutularak susturulduğu ve durdurulduğu dünyada görülmemiştir."

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından dağılan avukatlar, akşam saatlerinde Atatürk Meydanı'nda yürüyüş düzenleyeceklerini bildirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: