Marmaris'te Düzenlenen Uluslararası Dans Yarışması Sona Erdi

Marmaris’te birincisi düzenlenen “Uluslararası Salon Dans Yarışması” sona erdi.Uluslararası Salon Dans Yarışması’na 6 ülkeden 109...

Marmaris’te birincisi düzenlenen “Uluslararası Salon Dans Yarışması” sona erdi.

Uluslararası Salon Dans Yarışması’na 6 ülkeden 109 dansçı katıldı. Yarışmanın, son gününde final yarışmaları ve gala gecesi yapıldı. Yarışmayı Ukrayna Dans Grubu kazandı. Yarışmaya katılan hakem ve dansçıların Marmaris’e hayran kaldıklarını anlatan İnternational Dance Union (Uluslararası Dans Birliği) Başkanı İgor Maşin, Marmaris’te ilk defa uluslararası dans yarışması yapıldığına işaret ederek, “Marmaris’teki yarışmaya 6 ülkeden 109 dansçı katılıyor. Sporcular, Ukrayna, Kazakistan, Rusya, Türkiye , İsrail ve İsveç ‘ten. Yarışma bugün yaptığımız final yarışmaları ile tamamlandı. Yarışmada en fazla madalyayı Ukraynalı dansçılar aldı. Bu ekibi, Kazakistanlı dansçılar izledi” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yarışmada, en küçük katılımcının 7 , en büyüğünün 35 yaşında olduğunu ve yarışmanın 2 farklı kategoride yapıldığını anlatan Maşin, şunları söyledi:“Dans yarışmamız 2 kategoride yapıldı. Avrupa dansları vals, tango, fokstrot ve hızlı fokstrot. 2. grup latin dansları samba, çaça, rumba, pasadoble. Marmaris, çok güzel, inci gibi bir şehir. Sadece ben değil bütün sporcular Marmaris’e hayran kaldık. Bu kentten, en kısa sürede geri dönmek dileğiyle ayrılıyoruz. Kenti doğası ve insanların yakın ilgisi bizi Marmaris’e hayran bıraktı”

Ukrayna ve Kazakistanlı dansçıların Marmaris kent merkezindeki 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda yaptığı gösteriye turistler yoğun ilgi gösterdi. Su ve ışık gösterileri eşliğinde dans eden dansçıları turistler, uzun süre ayakta alkışladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: