Marmaris'te Emeğin Fotoğrafı Sergisi Açıldı

Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı özel etkinliği "Emeğin Fotoğrafı" sergisi düzenlenen...

Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı özel etkinliği "Emeğin Fotoğrafı" sergisi düzenlenen kokteylle açıldı.

Serginin açılışını Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Fotoğraf Sanatçısı Kamil Dürüst ve MARFOD Başkanı Erdal Türkoğlu yaptı. Açılışa belediyede çalışan işçileri temsilen bir grup da katıldı. Belediye Başkanı Ali Acar sergide işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Bugün ilk defa bu yönüyle bir sergi açıyoruz. Marmaris Belediyesi'yle MARFOD'un birlikte organize ettiği bir etkinlik. Fotoğraf sanatçılığı birçok konuyu işleyip anlatmaya çalışan bir olgudur. İlk defa 1 Mayıs İşçi Bayramı'na özel emeğin fotoğraflarını yansıtan bir sergi açtı arkadaşlarımız. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi mevcut belediye binamızda küçük çaplı bu tür sergiler açıyoruz. Şu yoğunluğumuz geçer geçmez belediyemizi geçici olarak başka bir binaya taşıyacağız ve önümüzdeki yıl bu binamızı da Marmaris'e yakışan bir hizmet binası haline getireceğiz. Ve şu anda yapımı devam eden Kent Meydanı'nda mükemmel sergi alanları yapacağız. Bu tür sergilerimizi bundan sonra inşallah Kent Meydanı gibi merkezi bir yerde halkımızın ziyaretine açacağız. Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Marmaris ve çevresindeki değişik iş kollarından insanların hayat mücadelesini fotoğraf karelerine yansıtan 50 fotoğraftan oluşan sergiyi gezen konuklara Başkan Acar bir de sanat sokağı müjdesi verdi.

Başkan Acar, "Hapishane Deresi üstünde bir sanat sokağı planladık. İncik boncuk olmayacak. Mesela burada bir bakır sanatçısı olabilecek. Özellikle el sanatlarıyla ilgili sanatsal faaliyetlerinin de gürültü yapmadan yürütülebileceği, ev hanımlarının evlerinde ürettikleri, kent konseyi bünyesinde, halk eğitim bünyesindeki kursa katılan hanımların yer alabileceği bir alan olacak" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: