Marmaris'te havai fişek evi yakıyordu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, asker eğlencesinde atıldığı öne sürülen havai fişek bir evin penceresinden girerek yatak odasına düştü.

MARMARİS (Muğla), (DHA) Durumu fark eden ev sahibi yanan yorgan ve çarşafları pencereden dışarı atarak yangını büyümeden söndürdü.

Yangın, saat 22.30 sıralarında Karşıyaka Mahallesi 66 Sokak'ta bulunan iki katlı evde çıktı. Asker uğurlaması için düzenlenen eğlence sırasında atıldığı öne sürülen havai fişek, yatak odasının camından girip yatağın üzerine düştü. Bu sırada salonda oturan ev sahibi muhasebeci Erhan Dönmez, ses üzerine hemen odaya koştu. Yatağın üzerinde bulunan yorgan ve çarşafların yandığını görünce eliyle alarak pencereden bahçeye attı. Yatağın üzerine su dökerek polis ve itfaiye ekiplerini aradı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri inceleme yaparken,çok sayıda mahalle sakinleri apartmanın etrafına toplandı. Yapılan inceleme sonrası yanan havai fişek yatak odasında bulunurken, ev sahibi Dönmez, havai fişeği atan kişi ve kişilerden şikayetçi oldu. Dönmez, "Yan odada oturuyordum. Birden büyük bir ses geldi ve yatak odasına giderek kapıyı açtım. İlk olarak elektrik kısa devresi yangın çıkardı zannederek lambaları yakmadan yorgan ve çarşafları elimle alarak pencereden dışarı attım. Yatağın üzerinde havai fişek gördüm. Lambayı açıp su ile yangını söndürdüm. Havai fişeği atan kişi ve kişilerden şikayetçiyim" dedi.

Reklam
Reklam

Polis, havai fişeği atanları bulmak için araştırma başlattı.