Marmaris'te kiliseye yeşil ışık

MUĞLA (İHA) - Marmaris Belediye Başkanı İsmet Karadinç, gerekli iznin verilmesi halinde kendi elleriyle kilise yapabileceğini söyledi.

İnanç turizmi için kilise yapılması fikrinin ilk kez kendilerinden çıktığını belirten Marmaris Belediye Başkanı İsmet Karadinç, "Gerekli izinlerin çıkması halinde bırakın yer tahsis etmeyi, kendi ellerimle kiliseyi ilk ben yaparım. Yurt dışı gezilerimizde gördük, adamlar bizi cuma namazına götürdüler. Onlar misafirlerinin dini vecibelerini yerine getirmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz neden yapmayalım ki?" dedi.

Reklam
Reklam

Diyanet İşleri Başkanı'nın da bu konuyu destekler yönde açıklamalar yaptığını hatırlatan Başkan Karadinç, "Turist tatile gelmiş. Benden ibadet edecek yer istemeye hakkı var. Bizim en büyük şansızlığımız Marmaris'te eski bir kilisenin olmaması. Olsaydı restore eder turistlerin hizmetine sunardık. En kısa zamanda bir kiliseye ihtiyacımız var. Çünkü burda yerleşik halkın içerisinde çok sayıda yabancı uyruklu insan var. Aslında bizim yapmayı planladığımız kültür sarayı projesinde birer odalık ibadet yerleri ayırdık. Çok arzu edilirse belediyenin salonlarından bir yer ayırırız, orada gelen turistler ibadetlerini rahatlıkla yaparlar. Bunların hepsi Allah'ın dinidir. Kilise yapımına karşı çıkmanın bir anlamı yok" diye konuştu.