Marmaris'te Kruvaziyer Turizmi-İtalyan Bayraklı Yolcu Gemisi Aida Diva MarmarisLimanı'na Yanaştı

İtalyan Bayraklı dev yolcu gemisi Aida Diva bu sezon sekizinci kez Marmaris'e geldi.

İtalyan Bayraklı dev yolcu gemisi Aida Diva bu sezon sekizinci kez Marmaris'e geldi.

Marmaris Liman İşletmeciliği'nden alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen gemi, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide çoğu Alman yaklaşık 2 bin 500 yolcu ile 614 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler havanın sıcak olmasına rağmen Yat Limanı, Kordon ve Atatürk caddelerinde yürüyüş yaparak ilçeyi tanımaya çalıştı. Turistlerin bazıları günlük turlara katılarak çevredeki tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerleri ziyaret ederken, bazıları ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yapmayı tercih etti. Turistler genelde çarşıdaki hediyelik ve takı eşyalarına ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Kanunu Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı Marmaris Kalesi içerisinde bulunan müzeyi ziyaret edenlere ise bölgenin tarihi hakkında bilgi verildi.

11 katlı olan dev gemi, özellikle ilçede tatilini geçiren turistlerin ilgi odağı oldu. Turistler geminin önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin 203 grostonluk, 250 metre uzunluğundaki dev geminin ilçeye sezon boyunca seferlerini devam etmesinin planlandığı belirtildi. Lüks geminin içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu öğrenildi.

Liman yetkilileri, Aida Diva'nın Marmaris'e bu yıl sekizinci seferini gerçekleştirdiğini, Geminin bu seferlerde 23 binden fazla turisti günübirlik olarak ilçeye getirdiği kaydedildi.

Aida Diva kruvaziyerinin, Antalya'ya gitmek üzere Marmaris'ten akşam saatlerinde ayrılacağı bildirildi.

Muhabir: Levent Kişi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: