Marmaris'te Minibüs Güzergahının Değiştirilmesi

AK Parti Marmaris Belediye Meclis Üyeleri, Marmaris ile Armutalan beldesi arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin güzergahlarının değiştirilmesi kararına olumsuz oy

AK Parti Marmaris Belediye Meclis Üyeleri, Marmaris ile Armutalan beldesi arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin güzergahlarının değiştirilmesi kararına olumsuz oy kullandıklarını bildirdi.

Meclis üyeleri Mustafa Karacan, Latif Hıdır, Zehra Tavacı, Hasan Gökmen ve Nadir Koyunbakan tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, söz konusu güzergah değişikliği kararının, Mecliste çoğunluğu oluşturan CHP'li üyelerin oyuyla alındığı belirtildi.

Konunun Belediye Meclisi'ne getiriliş biçimi, ele alınışı, çalışma biçim ve yönteminin tamamıyla yanlış olduğu idia edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Yapılan güzergah değişikliği uygulamasının tek sorumlusu Belediye Başkanı Ali Acar ve CHP'li Meclis üyeleridir. Biz buna karşı çıktık ve olumsuz oy kullandık. Çünkü, Meclis gündemine getiriliş biçimi tamamen usul ve teamüllere aykırıdır. Daha önceleri yapılan her türlü şehir içi trafik düzenlemeleri, Belediye Meclisinden geçmeden önce, yasa ve mevzuat gereği 'ihtisas komisyonları' oluşturulur. Oluşturulan bu komisyona İlçe Emniyet Amirliği Trafik Birimi'nden, Marmaris Şoförler Odası'ndan, gerekli görülen sivil toplum kuruluşlarından, belediye meclisindeki iktidar ve muhalefet üyelerden birer temsilci katılırdı. Konu burada masaya yatırılır ve tavsiye kararı alınırdı."

İhtisas komisyonun aldığı kararın gerekirse tartışıldıktan sonra Belediye Meclisi kararı haline getirilip uygulamaya konulduğuna işaret edilen açıklamada, güzergah değişikliğiyle ilgili alınan kararın bu yöntemle alınmadığı kaydedildi.

Açıklamada, AK Partili üyelerin, kent halkı ve turistlerin taşınması konusunda son derece önem arz eden bu konu hakkında iyice çalışılmadan, oldu bittiye getirilerek karar alınması konusunda CHP'li üyeler kadar itaatkar olamadığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Gelinen noktada karmaşık bir durumun ortaya çıktığı savunulan açıklamada, şöyle denildi:

"Belediye başkanı uzlaşmacı, esnaf ile diyalog kuran bir misyonda olması gerekirken, kural koyucu ve bu kurallara uyulmaması halinde cezalandırıcı bir misyon üslenmiştir. Bu tam da kendisine yakışan bir resimdir. Bu kenti ve kent yaşayanlarını bu kadar germeye ne belediye başkanının ne de bir başkasının hakkı vardır."

Marmaris Belediye Meclisi, mayıs ayı toplantısında, 51 No'lu Armutalan Motorlu Taşıyıcılar ve Minibüsçüler Kooperatifi'ne bağlı araçların güzergahının "şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak" gerekçesiyle değiştirilmesine karar vermişti.

Kararın kooperatife tebliğ edilmesinin ardından tepki gösteren minibüsçüler, bir süre "kontak kapatma" eylemi yapmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: