Marmaris'te yangın korkuttu

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Armutalan Beldesi’nde çıkan yangın, yerleşim yerlerini tehdit etti.

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Armutalan Beldesi’nde çıkan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınabildi.

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETTİ(FOTO GALERİ)

Armutalan’ın Camiavlu mevkiinde bugün saat 15.30’da alevler yükseldi. Lüks villaların ve enerji nakil hatlarının bulunduğu bölgede, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüme eğilimi gösteren yangına iki helikopter, 10 arazöz, Marmaris, Armutalan ve Beldibi belediye ekipleri, 6 su tankeri ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi.

Reklam
Reklam

Marmaris'te korkutan yangın | www.mynet.com/video

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın sebebiyle, Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri villalarda oturan vatandaşlara tahliye olabileceği yolunda uyarıda bulundu. Alevler, ekiplerin yoğun çabası sonucu saat 17.30 sıralarında kontrol altına alınabildi.

İKİ İŞÇİ YARALANDI Yangında 4.5 hektarlık ormanlık alan zarar görürken, müdahale sırasında Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü merkez şefi Sinan Saatçi (34) ile orman işçisi Nurkan Nurhan (32) yaralandı. Kollarında kısmi yanıklar oluşan ve dumandan zehirlenen Saatçi ve Nurhan’a ilk müdahale yangın bölgesinde bulunan ambulansta yapıldı. Durumu daha ciddi olan Nurkan Nurhan ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne sevk edildi

"SİGARADAN ÇIKMIŞ OLABİLİR" Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının Armutalan Beldesi Camiavlu Mahallesi'nde yerleşim yerlerine oldukça yakın bir bölgede çıktığını söyledi. Polat, “Vatandaşların yangın bölgesinden kaçtıklarını gördükleri 2 çocuk polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Fakat herhangi bir sabotaj yok. Sigara içmek için ormanlık alana giden iki çocuğun ihmali sonucu yangının çıkmış olabileceğini düşünüyoruz. 18 yaşından küçük olan çocuklar şuan polise ifade veriyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: