Mars Başak Burcunda

Mars-Başak burcu seyri, doğal, faydalı dönemi işaret eder.

İleri-geri hareketiyle 3 Temmuz 2012 tarihine kadar etkili olacak Mars-Başak burcu seyri, doğal, faydalı ve elle tutulur olanı, işe yarayanı elde etmek için var gücümüzle mücadele edeceğimiz dönemi işaret eder. Ancak bu mücadele akılcı bir biçimde yapılmalı, aşırı fedakarlıkta bulunularak kimsenin kölesi kurbanı haline gelinmemelidir. Bu uzun dönemin burçlar üzerindeki yansımalarını aşağıda geniş bir şekilde size izah etmeye çalıştım. Bu noktalara dikkat edilerek dönemi gayet verimli bir şekilde geçirmemiz mümkündür.
Bu sürecin her biriniz için sakin, ılımlı, verimli ve huzur içinde geçmesini diliyorum.

Reklam
Reklam

Koç
Sevgili Koçlar, 11 Kasım-23 Ocak 2012(geri hareket başlayana dek) tarihleri arasında Başak burcunda geçiş yapacak yöneticiniz Mars etkisine önce genel anlamıyla bir odaklanalım. Ardından Kasım ayındaki etkili görünümlerinden söz edelim. Bu tarihler arasında genel anlamıyla iş hayatınızın gündelik temposu içindeki tüm görevleri yerine getirirken sizden konum olarak usta olan kişilerle iyi geçinmeye çalışmalı, yeri geldiğinde onlara danışmalı, fikirlerini sormalı ve geçirdikleri tecrübelerden yararlanmalısınız. Bir koç bildiğiniz gibi bunu yapmaktan hoşlanmayacaktır. Oysaki bu enerjiler altında buna muhakkak gönüllü olması gerekmektedir. İkincisi, özverili, disiplinli ve sorumluluklarınıza sahip çıkan tarzda çalışmanız gerekecektir. Bir Koç doğaldır ki, böylesi bir durumda isyana yatkın olabilir. O her şeyi kendi bildiği şekilde yapmak isteyecektir. Fakat bu enerji altında bu problemlere yol açabilir. Birlikte çalıştığınız insanlarla ılımlı, hoşgörülü bir şekilde anlaşmaya çalışmalısınız. Çünkü iş şartlarında yaşanabilecek huzursuzluk böyle bir enerjiyle birleşti mi, kişinin sağlığını bozucu bir etki yaratabilir. Sağlık ve hijyeninize dikkat etmeniz lazımdır. Çalıştığınız ortamlardaki düzen, intizam veya gündelik aktiviteniz esnasında kullandığınız her türlü alet ve ekipmanın yeteri kadar temiz olup olmadığı bu süreçte önemlidir. Ayrıca sağlık kontrollerinizi ihmal etmemeli, beslenme düzeninize dikkat etmeli. Temiz olmayan, sağlık kurallarına dikkat edilmeyen ortamlardaki yiyecekleri tüketmemelisiniz.

Reklam
Reklam

İş ortamınızdaki düzen kendi isteğinize göre olmadığında agresif tepkiler göstermemeli, en azından bu süreçte olabildiğince doğal akışa ayak uydurmaya çalışmalısınız. Kurallara uymanız gayet önemli olacağından, sizin fikirlerinize veya isteklerinize göre insanları veya düzeni sorgulamanız, değiştirmeye kalkmanız mümkün olmayabilir. Bir haksızlıkla karşılaştığınızda veya size uymayan bir durum oluştuğunda olabildiğince olgun bir şekilde davranmaya çalışmalı gerekirse ılımlı bir anlaşma ortamı yaratarak konuşmaya çalışmalısınız. Arzu ettiğiniz gelişmeler oluşmadığında, belirsizlikler ve kaos gibi durumlarla karşılaştığınızda siz görevinizi ne olursa olsun yapmaya çalışmalı, çatışmalardan uzak durmak için gayret göstermelisiniz. Bu süreçte detaylar ön planda olabilir ve bu düzenli çalışmanızı gerektirebilir. Konudan konuya, işten işe atlamamalı, belirli bir plan çerçevesi içinde hareket etmeye özen göstermelisiniz.

Mars-Başak burcu geçişinin en etkili tarihleri 12-17-23 Kasım olarak önem taşıyor. 12 Kasım Mars-Chiron karşıt etkisi altında, iş hayatınızla ilgili konularda, çalışma ortamınız, iş ilişkileriniz anlamında aşırı yoğunluk, ince eleyip sık dokumalar, mükemmellik için ter dökmeler, işinizdeki sorunlar ve özellikle sağlık nedeniyle dikkatli olmakta fayda vardır. Bastırılmış enerji, istediğiniz gibi gelişmeyen durumlar canınızı sıkabilir. Çok çalışan, kendinize dikkat etmeyen birisiyseniz bu karşıtlık etkisi altında bir müddet dinlenmeniz, toparlanmanız gerekebilir. Ne olursa olsun sizin canınız ve sağlığınız her şeyden önemlidir. Bunu lütfen unutmayınız. 17-23 Kasım tarihlerindeki Mars-Jüpiter ve Mars-Pluto olumlu görünümleri olumludur. Kazancınızla ilgili konularda görüşmelerde bulunabilir, isteklerinizi öne sürebilirsiniz. Ancak Jüpiter geri hareketini sürdürdüğü için aklı başında konuşmakta, tercihlerinizi yapmakta fayda vardır. Güçlü olmak ve kariyer anlamında ilerlemek istiyorsanız dikkat edeceğiniz en önemli husus, sistemli, planlı ve bir şekilde çalışmaktır.
Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.

Reklam
Reklam


Boğa

Sevgili Boğalar, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Mars, aşk hayatınızla ilgili konularda kararlar vermeden önce içinde bulunduğunuz koşulların iyice gözden geçirilmesi, böylece devam eden ilişkinizde veya yeni başlayacak beraberlikte bilinçli hareket etmenizi sağlayıcıdır. Ciddiyet içinde ele alınan ve son derece önemsenen bir beraberlik, detayların üstünde durulması ve ince eleyip sık dokunması, mantıklı düşünülmesi sayesinde hem temeli güçlendirir hem de ilişkinin sağlam olmasını sağlar. Dikkat etmeniz gereken tek nokta birlikte olduğunuz kişiyi gerçekçi gözlerle görebilmenizdir. Eğer bunu başarabilirseniz biliniz ki bu enerjiyi doğru ve düzgün bir manada kullanacak ve bu dönemi gayet olumlu şekilde değerlendireceksiniz diyebiliriz. Ancak şu var ki, hepimiz aynı durumları yaşamıyoruz. Bazı Boğaların ilişkilerinde sorunlar bulunabilir. Sözgelimi uzun zamandır birbirinize uygun olmadığınızı düşünüyor ve bitirmeye kararlı bir şekilde sürdürüyorsanız, biliniz ki bu enerjinin etkisi altında ayrılık kaçınılmaz demektir. Demek oluyor ki, bu süreç ciddi sürdürülen veya yeni başlayacak ilişkiler için iyi bir sınav, sorunlu beraberlikler için son noktanın koyulduğu bir dönem anlamı taşımakta.

Reklam
Reklam

Çünkü bu enerji ince eleyip sık dokumanın işareti. Kaldı ki bir Boğa için güvence olgusu son derece değerli. Mars Başak burcunda astrolojik olarak düşük etkili bir seyirdir. Mars hedefçidir. İstediğiniz gider ve alır. Yani cesaretin ve gerektiğinde güçlü savunmanın işaretidir. Ancak Başak burcunda öylesine kılıkırk yarmaya başlarsınız ki, hani olmayan bir şeyi bile oldurur hale gelirsiniz. Bu noktaya da dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Yani pire için yorgan yakmanın da manası yoktur kanaatindeyim. Önünüzdeki gerçeğe bakın, gerekirse konuşun, mantık yürütün. Peşin hükümlü olmamakta fayda var. Unutmayalım ki, Mars-Başak burcunun dispozitör gücü Merkür gölgeli günleri de dahil olmak üzere 17 Kasım itibariyle geri hareket etkisine giriyor. Onun için lütfen önünüze ardınıza bakmadan keskin kararlar almayın. 12-17-23 Kasım tarihleri gayet önemlidir.

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.

Reklam
Reklam


İkizler

Sevgili İkizler, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Mars bu burçta özellikle kendi doğal yapısındaki aktif ve ateşleyici gücünü kaybettiği için doğal olarak belli bir miktar ağırlık yaratıcıdır. Ancak buna karşı olumlu yönleri de az değildir. Kişi böyle bir etki altında, belki kolay kolay yorulmayabilir, işini gücünü sever, elinden geldiğince ilerleme arzusu duyar. Karar vermeden önce doğal olarak enine boyuna düşünmek ister. Yaptığı işe, kendine güveniyorsa tabii ki karşılığında güzel bir şeyler olsun ister. İki yıl sonra etkili olan Mars-Başak burcu geçişi bir yanıyla da, çocukluktan itibaren veya başka nedenlerle bilinçaltınızda oluşan, korkularınızla, ebeveynlerinizle olan ilişkinizle veya evli iseniz eşiniz kaynaklı oluşan sorunlarınızla baş etmeye çalışma dönemidir. Bu ev içindeki ilişkilerinizi gözden geçirerek nasıl daha huzurlu bir hayat sürebilirsiniz, bu konuda üstünüze düşenler nedir bunları saptayabilirsiniz.

Kaldı ki, Mars geçişini dispozite edecek olan yönetciniz Merkürün geri hareketi 24 Kasım itibariyle bu anlamda gayet yararlı olabilir. Evli iseniz, yuvanız sınırları içinde sizi mutsuz eden şartları, eşinizle aranızdaki farklılıkları veya yuvanızla alakalı düşündüklerinizi ciddi bir biçimde analiz edebilirsiniz. Kimilerinizin eşi başka bir şehirde çalışıyordur bu yüzden yuvanızda huzursuz olabilirsiniz, kimileriniz ise eşinizin iş sorunları nedeniyle yuvanızdaki ahenkten yoksun kalabilirsiniz. Bazılarınız eşiyle aralarındaki anlaşmazlıkların evlerinde probleme yol açtığını düşünebilir veya yaşanmış acı bir tecrübe, bir kayıp nedeniyle siz üzüntülüsünüzdür. Hangi durum olursa olsun, durumunuzu mantıklı bir şekilde gözde geçiriniz. İsyan etmek, sabırsız davranmak bağları koparıp atmak çözüm değil, bilakis aynı şeylerin tekrar yaşanması anlamı taşır. Yapılması gereken olayların asıl kaynağına inerek sorunları çözümleyecek ortamı yaratmak, bilinçli düşünmek ve kendiniz açısından, yuvanız için en doğru kararı alabilmektir.{

Reklam
Reklam

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.



Yengeç

Sevgili Yengeçler, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında iletişim ve haberleşme, çevrenizdeki insanlarla bağlantı kurabilmenizi sağlayan yaşam evinizde ilerlemeye başlayacak aşk evinizin yöneticisi olan Mars, ince eleyip sık dokuma zamanınızın geldiğini gösteriyor. Güvenlik duygusu fazlasıyla ön planda olduğundan aşk hayatınızla ilgili konularda mantığınızı ön plana almaya başlayabilirsiniz. Sizin gibi hassas bir kişinin mücadele etmek adına duygularını geriye çekerek düşünmesi tabii ki kolay değildir. Fakat Mars Başak burcunda ilerlerken bu kesinlikle şarttır. Mars-Başak burcu geçişini dispozite edecek Merkürün gölgeli günleri de dahil olmak üzere 17 Kasım itibariyle geri hareket dönemine girecek oluşunu hesaba katmalıyız. Siz olayları mantık süzgecinden geçirmediğiniz sürece beraberlikte aradığınız güven ortamını yakalamanız mümkün değildir.

Öncelikle karşınızdaki insanla aranızdaki ilişkiyi veya ilişkiniz yoksa bundan sonrasında kuracağınız ilişiklerdeki tutumunuzu iyice bir gözden geçirmelisiniz. Belki şu anki koşullar temelinizi sağlamlaştırmak ve yarınlarınızı kurabilmeniz anlamında sizi zorluyor. Ancak bu zorlayışın ardındaki gerçeği bulmak işte asıl mesele bu. Neden zorlanıyorsunuz bunu hiç düşündünüz mü? Belki de artık hayata farklı bir pencereden bakmanız gerekiyor. Ve siz bunu kabullenmediğiniz veya ürktüğünüz için acı çekiyorsunuz. Mars Başak sürecinde bir amaca ulaşmak için enerjinizi gayet iyi kullanmanız gerekir. Ayrıntılar üzerinde titizlikle durduğunuz zaman göreceksiniz ki, siz ne kölesiniz ne de kurban. Siz kendi yaşamınızın efendisisiniz. Bunu başardığınızda kendiniz için ne kadar önemli olduğunuzu daha iyi anlayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.



Aslan

Sevgili Aslanlar, 11 Kasım-23 Ocak tarihleri arasında para evinizde seyrini sürdürecek Mars, tasarrufun önemini göstermekte. Yani maddi konularda daha dikkatli hareket etmek gerekliliği doğabilir. Kaynaklarınızı olur olmaz şekilde harcamalar yaparak tüketmek yerine, sistemli şekilde hareket etmenize neden olan şartlarla karşılaşabilirsiniz. Bu enerjinin etkisi altında özellikle dispozitör güç Merkür 24 Kasım tarihinde geri harekete başlayacağı için lütfen harcamalarınız konusunda dikkatli olunuz. Ekonomik yönden hakikaten bütçenizi sarsmayacak veya her ihtimale karşı bir kenarınıza para ayırın.
Bu enerji, parasal konularda eleştirel tavırlar içinde olmanız veya kazanımlarınız konusunda eleştirilere maruz kalmanız anlamına gelebilir. Özgür ve gururlu Aslanlar için bu durum tabii ki rahatsız edicidir. Özellikle ay sonuna doğru enerjiler maddi anlamda zorlayıcı olarak görülüyor. Ancak şu var ki, bu eleştiriler dikkatlice gözden geçirildiğinde oldukça faydalıdır. En azından kendinizi düzenlemenizi ve gözden geçirmenizi sağlar. Maddi konularda titizlik ve pratik hareket etmek Mars sayesinde mümkündür. Eldeki verilere göre hareket etmeniz sayesinde kalıcı çözümler bulmanız kolaylaşır. El sanatlarıyla uğraşmak, hizmete yönelik servisler, hesaplama(muhasebe) hijyen gerektiren konular üzerinden para kazanılabilir. Ayrıca bu süreçte eş, iş ortağınız, yasal davalarınızla ilgili konularda beklediğiniz paralar gecikebilir veya hayal ettikleriniz için mücadele etmeniz gerekebilir. Benim tavsiyem maddi açıdan ılımlı hareket etmeye özen göstermenizdir. Nitekim Mars Başak burcu enerjisi altında kolay kolay sinirlenmezsiniz ancak canınızı sıkan ufak tefek konular rahatsız edici olabilir. Bir de abartılı düşünmek ve kararlar vermekten lütfen uzak durun.
Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.

Reklam
Reklam


Başak

Sevgili Başaklar, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Mars, temkinli dikkatli ve titiz bir şekilde isteklerinizin peşinden gitmenizi sağlayan bir kuvvettir. Astrolojik olarak Mars engellerle mücadele gücümüz, hedeflerimizin peşinden cesaretle gitme güdümüz kısaca savaşçı yanımızdır. Mars Başakta ilerlediği süreçlerde ise mantık ve analiz gücü delice cesaretin üstünü örter. Çünkü temkinli olmanız gereken bir zamandır. Detaylar öylesine kafanızın içinde dolaşır ki, doğal olarak akıllı seçimlerde bulunmak için hedef üzeride iz sürülür. Burnunuzun iyi koku alması gerekir. Sistemli ve pratik şekilde hareket edilmelidir. Ki bu Mars gibi bir gezegen için zorlayıcı bir durumdur. Hani deyim yerindeyse Mars bir küçük çocuk gibi terbiye edilmektedir.

Ayrıca Marsı dispozite eden yöneticiniz Merkürün geri hareketini hesaba katarsak gölgeli günleri dahil olmak üzere 17 Kasım sonrası planlarınızı tekrar gözden geçirmeniz, yenilik anlamındaki girişimlerinizi beklemeye almanız veya tamamlanması gereken eksikleriniz var mı diye kontrol etmenizde yarar görüyorum. Rutin çalışmalar açısından bir sorun çıkmaz. Ancak karar değiştirmeler, ansızın karşınıza çıkabilecek teklifleri değerlendirmek daha sonra zorlayıcı olabilir. Merkür yöneticiniz olduğ için, Mars-Başak burcu seyrini birebir etkileyici olan bir kuvvettir. Bu kuvvetin zayıflaması, istek gücümüzü, girişimlerimizi de durdurucu, yavaşlatıcı bir etki yaratabilir. Eğer bir görüşme veya çok acil halledilmesi gereken işleriniz varsa bunları 17 Kasım tarihine kadar halletmenizde yarar görüyorum.

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.



Terazi

Sevgili Teraziler, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecek kazanç evinizin yöneticisi Mars, dispozitör güç Merkürün gölgeli günleri dahil olmak üzere 17 Kasım itibariyle geri hareket etkisinin başlaması nedeniyle temkinli olmamızı, bilinçli düşünmemizi gerektiriyor. Harcama alışkanlıklarınızı özellikle gözden geçiriniz. Bütçenize göre ayarlamalarda bulunmanız bu dönemde son derece önemli. Kimileriniz için bu dönem sağlık harcamaları gösterdiği gibi, bazı borçlar nedeniyle belirli bir sınır çerçevesi içinde hareket etmenin de göstergesi olabilir. İş hayatınızla alakalı yapılacak değerlendirmeleri bekliyor olabilirsiniz veya şu anki iş sorunlarınız nedeniyle belirli bir bütçe içinde hareket etmek zorunda kalıyorsunuzdur.

Yaşamınızda tek kişi mücadele veren kişilerdenseniz bu süreçte zorluk çekmeniz mümkündür. Beklediğiniz iş zammı birkaç ay sonraya ertelenebilir bütün bunları göz önüne alarak hareket etmeniz faydalıdır. Sizin elinizde olmayan ve mecburen uymak zorunda olduğunuz durumlar kısıtlı bir bütçe anlamına gelebilir. Gizli bir mesele nedeniyle yüksek faizle bir borcun altına girdiyseniz bu dönemde alacaklılar konusunda sıkıntı yaşanabilir. Durumunuzun ciddiyetinin farkında olarak , eğer ferahlık bulayım diye böyle bir şey düşünüyorsunuz sakın buna kalkışmayın. Çünkü bu dönem böyle işler açısından gayet sakıncalı. Ev veya ailenizle alakalı giderler konusu da bu ay önemli.

Belki kimileriniz taşınmayı düşünüyor kimileriniz ise geleceğini düşünerek yatırımda bulunmayı istiyor olabilir. Bu süreçte bu konularda piyasayı iyi kolaçan etmek çok önemli. Bazı garip insanlara dikkat etmek lazım. Çok masum görünen insanlar veya uygun bir ödemeyle önünüze gelen tekliflere çok fazla dikkat ediniz. Kira artışı söz konusu olanların da, yıllık tefe tüfe artışına göre sözleşmelerini yenilemelerini öneriyorum. Kimileriniz için özellikle bayan burç mensupları boşanma nedeniyle tek başlarına mücadele vermeye başlamış olabilirler. Bu durumda nafaka davaları veya dul olmaları nedeniyle devletin bağladığı dulluk maaşı gibi sorunlar için hukuksal haklarını gözden geçirmeleri gerekebilir. Kısaca bu dönemde finansal konularda idareli olmak, gereksiz harcamalardan uzak durmak, hesabınızı iyi yapmak ve dikkatli olmak son derece önemli. Bu enerji altında kimseye borç vermeyiniz, yüksek borçların altına girmeyiniz, iş yaşamınızda uyumlu olmaya çalışınız, sağlam bir iş bulmadan işinizden ayrılmayınız, elinizdeki paranızı düzgün ve gerekli yerlerde kullanınız. Ayrıntılara özel önem veriniz. Uzman kişilerle görüşünüz.

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.



Akrep

Sevgili Akrepler, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Mars, dispozitör gücü Merkürün 24 Kasım tarihinde başlayacak geri hareketi sebebiyle gayet önem arzetmekte. Dikkate değer noktaların, uyarıların mutlaka farkında olmamız gerekiyor. Şimdi okuyacağınız satırlar ay sonuna kadar olan süreci kapsıyor. Hayatınızın gündelik temposu veya günlük hayatınızın sorumluluk gerektiren tüm konularında pratik, hızlı ve analizci bir bakışla ve gayet gerçekçi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz gerekmekte. Mantıklı olmanız gereken bu dönemde hedeflerinize varmanız için her şeyden önce sistemli hareket etmeniz çok önemli. Öncelikle amacınız kusursuzluk olmalı, potansiyel gücünüzün en üst limitine çıkabilmek adına emek sarfetmelisiniz.

Bir hedef belirlemeli ve o hedefe giderken öylesine inançlı ve kararlı olmalısınız ki, dışarıdan bir müdahale olsa dahi siz, yolunuzdan dönmeden ilerlemenizi sürdürmelisiniz. Bir diğer önemli husus ise şudur ve diyebilirim ki, şu ana kadar yazılanların özeti bir paragraftır. Her insan güzel olan şeylere layıktır. Bu en doğal hakkıdır. Sizin yaşamınız hakkında düşündüğünüz mükemmellik ölçünüz ne olursa olsun, hayatın gerçekleriyle çelişiyorsa biliniz ki sahip olduğunuz herşey bir zaman sonra sizi doyurmamaya başlayacaktır. O nedenle lütfen gerçeklerle hayalleriniz arasındaki çizgiyi net olarak çizin. Bu sizi hem saplantılardan kurtaracaktır hem de başarılı sonuçlar almanızda destekleyici olacaktır. 24 Kasım sonrası Merkür geri hareketine başladığında mesleki konularda dikkatli olmamız, hedefimizin farkında olarak acil ve keskin kararlar almamamız, daha temkinli ve bilinçli hareket etmemiz mutlaka gerekiyor.

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.



Yay

Sevgili Yaylar, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında kariyer evinizde etkili olacak Mars-Başak burcu seyir süresince pratik, düzenli ve programlı bir şekilde çalışmak son derece önemlidir. İş hayatınızda birlikte çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz, iş yeri ortamınızda meydana gelebilecek değişimler, toplum içindeki yerinizle alakalı verdiğiniz bireysel mücadelenin tümünde var olan tek gerçek kendinizi ispat çabanızdır.

Bu tarihlerde kendinizi, içinde yer aldığınız sistemi, koşulları, otoritelerle olan ilişkinizi, geleceğiniz adına yaptığınız planları tümüyle gözden geçirebilirsiniz. Mükemmeli yakalamak adına kimi zaman bizzat yakınınızda bulunan kişileri veya kimi zaman kendinizi ağır bir şekilde eleştirebilirsiniz. Bu eleştirinin özünde yatan gerçek, mükemmel olanı elde etmek ve yarınlarınızı garanti altına alma arzunuzdur.

Ancak bir şeyi unutmayalım. 24 kasım tarihi itibariyle Marsı dispozite edecek olan Merkür geri harekete başlayacağı için lütfen bu tarih sonrası, ani kararlar vermemeye, otoritelerle çatışmamaya, iş yaptığınız sektör üzerinde oluşabilecek tersliklerde sabırlı davranmaya çalışınız. Sağlığınıza dikkat ediniz. Yaptığınız işleri kontrol ediniz, işbirliği yapınız. Eğer bu süreçte karşınıza fırsatlar çıkarsa bunları acil bir şekilde değerlendirmeyiniz, araştırınız. Meslek hayatınızın sorumluluklarına sahip çıkınız. İş başvurusunda bulunacaksınız öncelikle nasıl bir uzmanlık alanınız var bunu gözden geçiriniz. Hayali işler veya projelere girmeyiniz. Gerçekçi bir şekilde düşününüz, kimsenin sizi etkilemesine izin vermeyiniz. Özellikle detayları gözden kaçırmayınız. İyi niyetinizin su istimal edilmesine izin vermeyiniz. Abartılı hareketlerden uzak durunuz. Gereksiz sözler vermeyiniz. İçinde bulunduğunuz koşulların farkında olunuz.

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.



Oğlak

Sevgili Oğlaklar, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars etkisinden söz etmeden önce önemli bir hatırlatmada bulunayım. Mars geçişini dispozite eden (güçlendiren) Merkür, 24 Kasım itibariyle geri harekete başlayacağı için, aşağıdaki yazıda belirttiğim girişim, aktivite, görüşme ve değişim anlamındaki gelişmeleri 11-24 Kasım olarak düşünmekte yarar var. 24 Kasım sonrası ise, temkinli olmak, acil kararlar vermemek, seçimlerinizi yaparken enine boyuna düşünmekte yarar var. Bir de abartmamak, kendinizi kaf dağında görmemek lazım. Evet gelelim Mars-Başak burcu sürecinin genel yansımalarına.

Bu enerji, kendinizi geliştirme, mesleki ihtisas, bilgilenme, uzmanlık ve kariyer hayatınıza hazırlanma ile alakalı yaşam evinde ilerlediği için doğal olarak kimlik duygunuzu dış dünyada ispat edebilmenizi, bugüne dek edindiğiniz bilgi ve tecrübelerinizi gösterebilmenizi ve yeni bir dünya kurabilmenizi gerektirici çalışmaların işareti olarak önem taşımakta. Mars Başak süreçlerinde hedefinize ulaşmanın sırrı, pratik hareket etmek ve düzenli tertipli çalışmaktan geçer. Ancak karamsarlık, şüphe, kuruntu, hayata kötümser bir bakış, nasılsa beni bulmaz böyle güzellikler diyerek düşünmek son derece sakıncalıdır. Ayrıca sizinle aynı görüşte olmayan iş ve özel hayatınızdaki insanlarla çatışmak, görüş ayrılıklarına düşmek, onlar üzerinde eleştirel davranmak yanlıştır. Madem ki bir amacınız var. İleride rahat etmek, bunca yıllık çabalarınızın karşılığını almak, meslek hayatınızda bir yerlere gelmek istiyorsunuz, o zaman düzenli çalışmaya devam diyorum.

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.



Kova

Sevgili Kovalar, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek kariyer evinizin yöneticisi Mars, mesleki konularda işbirliğinin önemini gösteriyor. İşinizde ustalaşmak adına her şeyden önce detaylı ve mantıklı düşünmeniz, başkalarıyla uyum içinde çalışmanız menfaatiniz icabıdır. Yeteneklerinizi tespit etmek, hatalarınızı ve eksiklerinizi saptamak, işinizde gelişebilmek için bir öğrenci gibi herşeyi baştan öğrenmek sizi yıldırmasın. Belirli bir kurs veya eğitimden geçmeniz gerekebilir. Sırf kendiniz adına değil, herkesin yararına olacak şekilde hareket etmeniz son derece önemlidir. Yaşamınızla ilgili bir dönüşümde bulunabilmeniz için, takıntılardan, saplantılı fikirlerden ve düşüncelerden uzak durmanız bu dönemde çok önemli. Neye ihtiyacınız olduğunun veya sizin açınızdan en önemli konunun ne olduğunun saptanması, girişimlerinizde size ışık olacağından bunu es geçmemeniz gerekiyor. İş hayatınızda başarılı olmanızın bir başka önemli kıstası ise, başkalarıyla iyi ilişkilerde bulunmak, üzerinizde denetim uygulayabilecek kişilerle çatışmadan ve amacınızdan uzaklaşmadan gerekli düzenlemeleri yapmaktır.

Hani bir söz vardır. Köprüyü geçene kadar diye. Aynen öyle. Bu dönem sabırlı olmak, akıllı davranmak, kendinizi ifade etmek, kısacası akıllı olmak gerekiyor. Duygusal ve ruhsal anlamda güven içinde olmanın yolu, hayatı biraz akışına bırakmak. Bir şeyler umduğunuz gibi gitmediğinde, kuşku ve endişe içinde yaşamı kendinize zehir etmemek. Evet bir yavaşlama olmasını doğal sayalım. Çünkü 24 Kasım sonrası Mars-Başak burcu geçişini dispozite edecek olan Merkür nedeniyle tüm burçlar olarak geriye dönük olayları, bundan sonrasını ve şimdiki durumu mercek altına almamız gerekiyor. Şartlar ister istemez bilinçli ve tedbirli düşünmemize neden olacağı için, bu durumu sırf kendiniz açısından değil, diğer insanların da bir geçiş dönemi yaşadıkları bilinciyle ele alırsanız bence kendinize yüklenmemiş olursunuz.

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.



Balık

Sevgili Balıklar, 11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında karşıt burcunuz Başakta ilerleyecek Mars, partnerinizin ilişkinizle alakalı konularda normal dışı hatta kimi zaman haddini aşacak şekilde eleştirel tavırlar içinde olması anlamına gelir ki, pek lezzetli bir durum değildir. Öyle gereksiz mevzuların üzerinde durur ki, neden böyle davrandığını sorduğunuzda bin dereden su getirerek anlatır da anlatır. Söylediği her söz, yarayı daha fazla deşmekten, kanatmaktan başka bir işe yaramaz. Oysaki susup dinlese, belki de sorunlara çare bulmak kolay olacaktır. Ancak bunu yapmayı denemez. İlişkisi sorunlu bir Balık iseniz, bu enerji altında, sessiz ve kimi zaman oldukça derinden hareket eden, düşüncelerinde ısrar eden sevgilinizle, eşinizle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Hiçbir şeyi beğenmeyen, dayanamayıp eleştirdiğinizde bunu kabul etmeye yanaşmayan kişiyle tabii ki ortak bir noktada buluşmak pek kolay değildir.

Kimi zaman her durumu abartan, bazen sorularınızdan, şikayetlerinizden kaçmak için bahaneler yaratan partnerinizle anlaşmak için epeyce ter dökebilirsiniz.

Ben bu dönemde eşinizin, sevgilinizin böyle davranmasını ilişkinizdeki problemlere veya onun iş veya sağlık sorunlarına bağlamaktayım. Özellikle Mars-Başak burcu seyrini dispozite edecek Merkürün Yay burcundaki seyri ve ardından başlayacak geri hareketi gösteriyor ki iş değişimi veya işindeki yoğunluk böyle davranmasına sebep olabilir. Şimdi bütün bunları göz önüne alarak yapmanız gereken öncelikle durumunu nelere sıkıldığını, nelerin onu tedirgin ettiğini kendinizce saptamaktır. Eğer bahsettiğim sorunları böyle davranmasına nedense o zaman üzerine gitmek yerine elinizden geldiğince ona destek olmanız yararlıdır. Tam tersine böyle bir durum yoksa, o zaman 24 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında lütfen sakin olunuz. İlişkinizdeki problemlerin daha fazla büyümemesi için derinlemesine düşününüz. Tabii ki amacınız bu beraberliği sürdürmek ise. Yani siz elinizden geleni yapınız.

İlişkisi yeni başlayanlar açısından bu dönem bir üst paragrafa olanla daha farklı bir seyir izler. Ne de olsa her ilişki başladığında kendi içinde çok daha lezzetlidir. Ancak ben derim ki, bu süreçte hem partneriniz hem beraberliğiniz anlamında detaylı bir gözlemde bulununuz. Bu enerji süresinde karşınıza çıkan eğer sizinle olmayı kafasına koyduysa emin olunuz ki sizi elde etmek için elinden geleni yapabilir. Mantıklı düşünce tarzı, bazen nazik ve alçak gönüllü halleriyle, size yardımcı olmasıyla, ihtiyacınız olduğunda hizmetkar tavırlarıyla size gayet çekici gelebilir. Giydiklerini üzerine yakıştırması bilen partneriniz, evlilik konusunda aceleci davranmaz. Aradığı mükemmelliktir. Siz nasıl onu gözlüyorsanız o da aynı sizi mercek altına alır. Birde şunu söylemeliyim ki, son derece önemli. Mars-Başak burcu etkisi ileri ve sonra geri hareketiyle Temmuz 2012 tarihine kadar sizinle. Bu oldukça uzun bir seyir. Onun için lütfen acele kararlar vermeyiniz. Kimdir, neyin nesidir, nasıl bir hayat sürmektedir, işi gücü var mıdır, ailesiyle arasındaki iletişim nasıldır bunların tümü üzerinde durunuz.

Not: Mars-Başak burcunda 24 Ocak 2012 saat 02:53 olana dek kadar düz olarak seyrine devam edecek. 24 Ocak 2012-14 Nisan 2012 Geri hareket dönemi. 14 Nisan 2012-3 Temmuz 2012 arasında yine Başak burcunda düz olarak seyrini sürdürecektir.