Marşandiz Köprüsü, 53 Günde Yeniden Yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Marşandiz Köprüsü'nü yıkarak 53 günde yenisini inşa etti. Asfalt çalışmaları sürdürülen köprü,...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Marşandiz Köprüsü'nü yıkarak 53 günde yenisini inşa etti. Asfalt çalışmaları sürdürülen köprü, yarın sabahtan itibaren iki yönlü olarak araç trafiğine açılacak.

Büyükşehir Belediyesi 4 gidiş, 4 gelişli 186 metre uzunluğundaki dev Marşandiz Köprüsü’nü 53 gün gibi kısa bir sürede yıkıp, yeniden yaparak örnek olacak yeni bir başarıyı gerçekleştirdi. Marşandiz Köprüsü’nün rekor sayılacak sürede tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Marşandiz Köprüsü’nde bir rekora daha imza attık. Hem yıkımı hem de yeniden yapılmasını 53 günde tamamladık. Bu ciddi bir rekor olarak kabul edilebilir.” dedi.

Reklam
Reklam

Eskisi 3 gelişli 3 gidişli olan köprünün şimdi 186 metre uzunluğunda, 4 geliş 4 gidişli olduğunu ve köprünün altında 7 açık geçişi bulunduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Anadolu Bulvarı üzerindeki Marşandiz Köprüsü yeni yapılan ve yapımı devam eden Yeni Çiftlik Bulvarı ile koordineli olacak. Yeni Çiftlik Bulvarı Marşandiz Köprüsü’nün altından geçecek. Kısmet olursa trafiği oldukça yoğunlaşan Anadolu Bulvarı’nı da önümüzdeki yıl 3 şeritten 4 şeride çıkaracağız.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: