‘‘Marsupilami’’ Türkiye turnesine çıkıyor

Maskot Çocuk Tiyatrosu, Çocukların severek izlediği çizgi film kahramanı ‘‘Marsupilami’’

Maskot Çocuk Tiyatrosu, Çocukların severek izlediği çizgi film kahramanı ‘‘Marsupilami’’ ile Türkiye turnesine çıkıyor.

Hatay’dan İzmir’e, Bodrum’dan Malatya’ya Kayseri’den Trabzon’a kadar 81 ili kapsayan turne, 25 bin minik izleyiciye ulaşmayı hedefliyor. Sertaç Senan’ın yazıp Ahmet Aksoy’un yönettiği oyunda, çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi konuları anlatıyor.

İlköğretim düzeyine yönelik oyunla ilgili açıklama yapan oyun yönetmeni Ahmet Aksoy, ‘‘Çocukların televizyon ekranında severek izlediği çizgi film kahramanı Marsupilamiyi, tiyatroya uyarlanmış hali ‘Marsupilami; Ormanın Koruyucusu’ olarak turne kapsamında 2 yıl boyunca 81 ili dolaşarak, minik tiyatro severler ile buluşacak. Bu kapsamda, özellikle hiç tiyatronun girmediği yerler var. Oralara oyunu götürüp, çocuklara izletmeyi hedefliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Mehmet KOÇAK / MERSİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz